Jordbær:

Derfor er jordbær spesielt bra før trening!

Nå har du god grunn til å kose deg med en håndfull før treningsøkten.

JORDBÆR: Vi har samlet 7 interessante fakta om jordbær - som du kanskje ikke visste om. FOTO: NTB
JORDBÆR: Vi har samlet 7 interessante fakta om jordbær - som du kanskje ikke visste om. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sommeren er over oss, og for mange av oss betyr det jordbær på bordet! Og på grunn av våre lange sommerdager her til lands blir norske jordbær ekstra søte og gode. Men visste du at jordbær er spesielt bra å spise før trening?

Jordbær bidrar nemlig til å styrke oksygen- og blodtilførselen i kroppen, og er derfor veldig bra å spise før trening. (PSST: Slik bør du trene i 30-, 40-, 50,- og 60-årene!)

- Det er mange grunner til at jordbær er sunt. Én av grunnene er at de inneholder C-vitamin og andre antioksidanter, har Siv Fagertun Remberg, som er forsker og førsteamanuensis innen plantevitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), tidligere opplyst til KK.

SUPERSUNT: Det er ingenting som gleder oss mer enn å høre at jordbær er supersunt å spise - spesielt før trening. FOTO: NTB Scanpix
SUPERSUNT: Det er ingenting som gleder oss mer enn å høre at jordbær er supersunt å spise - spesielt før trening. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det er for øvrig viktig å huske på å skylde jordbærene godt før du spiser dem, spesielt dersom de ikke er økologiske - for å unngå sprøytemiddelrester.

Kan bidra til å øke sexlysten

Jordbær er ikke bare godt for hjertet og hjernen - før og etter trening - for ifølge sexolog Ester Teigmo kan også jordbær bidra til å øke sexlysten. Grunnen til dette er det høye innholdet av C-vitamin, jern og folat.

- En del matvarer sies å øke sexlyst. Forventning om at lysten skal øke, kan også være med på å øke lyst. Jordbær er også så usigelig vakre, røde og fristende, har sexologen tidligere i sommer uttalt til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer