Post-adrenalin blues:

Derfor er noen mandager ekstra tunge

Det er veldig vanlig og ofte et tegn på at helgen har vært ekstra bra!

POST-ADRENALIN BLUES: En fantastisk opplevelse er akkurat over og du burde følt deg glad, men istedet føler du deg bare tom. Hva er greia? FOTO: NTB Scanpix
POST-ADRENALIN BLUES: En fantastisk opplevelse er akkurat over og du burde følt deg glad, men istedet føler du deg bare tom. Hva er greia? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kanskje har du hatt en sinnsykt bra bursdagsfeiring du gledet deg til lenge, kanskje har du vært på en deilig helgetur eller endelig fullført et prosjekt du har vært spent over. Og nå er det over. Det føltes så fantastisk, så du burde være glad. Likevel føler du deg bare litt sånn …meh.

Denne følelsen av «post-adrenalin blues», som det så fint kalles, oppstå nemlig gjerne etter gøyale ting vi har gjort.

– Dette er noe svært vanlig vi mennesker går rundt og kjenner på. Også klarer vi ikke helt sette ord på det, fordi man har jo hatt det så bra, og skjønner ikke hvorfor man føler seg sånn. Man føler seg kanskje litt bortskjemt, sier Christine Otterstad, som er KK-coach og mentaltrener, til KK.no.

LES OGSÅ: - Negativitet er «the new black»

En del av et normalt følelsesliv

Følelsen av tomhet etter noe fantastisk kan gjøre oss forvirret, kanskje til og med litt bekymret – for det henger liksom ikke helt på greip. Men selv om du føler deg litt deppa så er ikke post-adrenalin blues en ordentlig depresjon.

– En faktor er jo at vi mennesker trekkes mest mot det som er behagelig. Da føles det på en måte som et antiklimaks etterpå, forklarer Otterstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer