Sunn olivenolje

Derfor er olivenolje så sunt

Hjerteinfarkt, slag, demens, beinskjørhet, diabetes og kreft: Studie etter studie slår fast at et par spiseskjeer om dagen gir deg helsefordeler få andre matvarer kan matche.

HELSE I HVER DRÅPE: Et regelmessig inntak av extra virgin olivenolje kan beskytte deg mot en rekke alvorlige sykdommer, som hjerteinfarkt, demens, diabetes og osteoporose. Det er med andre ord ingen grunn til å spare på det flytende gullet. Foto: NTB
HELSE I HVER DRÅPE: Et regelmessig inntak av extra virgin olivenolje kan beskytte deg mot en rekke alvorlige sykdommer, som hjerteinfarkt, demens, diabetes og osteoporose. Det er med andre ord ingen grunn til å spare på det flytende gullet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Flytende gull, kalte den greske poeten Homer det. Hippokrates, også kjent som legekunstens far, kalte det «den store helbrederen». For de gamle grekerne var olivenolje ikke bare mat - men også medisin.

Mye tyder på at de hadde rett. De siste tiårene har stadig flere forskningsstudier konkludert med at olivenolje ikke bare smaker godt - det beskytter deg også mot en rekke alvorlige sykdommer.

Olivenolje består i hovedsak av enumettet fett, og inneholder sunne fettsyrer som omega 3 og omega 6, i tillegg til flere vitaminer. Men det er polyfenolene, en type antioksidanter, som gir olivenoljen dens aller fremste helsebringende egenskaper.

Men én ting er avgjørende: Du må velge riktig type olivenolje. Studiene viser nemlig at de aller fleste helsefremmende egenskapene finnes kun i én bestemt type olivenolje. Den er heldigvis ikke vanskelig å finne - du må bare vite hva du skal se etter.

Velger du rett type olje, kan et daglig inntak på 1-4 spiseskjeer gi deg en lang rekke helsefordeler. Her er noen av dem:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer