Trening i overgangsalderen

Derfor er trening så viktig i overgangsalderen

Hetetokter, leddsmerter, humørsvingninger, energimangel og nedstemthet - alt blir faktisk bedre med styrketrening. For noen kan det ha nesten samme effekt som hormonterapi.

TRENING I OVERGANGSALDEREN: Mange trener mye når de er unge, men blir mindre ivrige jo eldre de blir. Det er en dårlig strategi, særlig når du nærmer deg overgangsalderen, advarer ekspertene. Foto: NTB
TRENING I OVERGANGSALDEREN: Mange trener mye når de er unge, men blir mindre ivrige jo eldre de blir. Det er en dårlig strategi, særlig når du nærmer deg overgangsalderen, advarer ekspertene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Overgangsalderen er en stor omveltning for kroppen. Da er det avgjørende å ta godt vare på den, sier Anita Prante.

Hun er utdannet jordmor, men har i tillegg tatt utdannelse om overgangsalderen beregnet på helsepersonell i England, og holder nå kurs om overgangsalderen for kvinner i Norge. For tre år siden startet hun Menopause by Anita - en nettside, blogg, Facebook- og Instragram-konto der hun deler informasjon og svarer på spørsmål knyttet til overgangsalderen.

Og skal du ta godt vare på kroppen, påpeker hun, gjelder det å gi den vaner som gjør den godt. Det betyr sunt kosthold, nok hvile og - selvfølgelig - regelmessig trening. Hvordan du bør trene i overgangsalderen kan du lese mer om her.

- Det er kanskje fristende å ligge på sofaen hele dagen, men er det en gunstig vane? Vi kunne kanskje komme unna med det da vi var i 20-årene, men ikke når vi er 50. Nå krever kroppen litt mer kvalitet, sier Prante.

Mister muskelmasse

Det betyr ikke at du må trene til du stuper, spesielt ikke om du ikke er vant til å trene mye fra før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer