Treningssenter korona

Derfor gjelder ikke legeerklæring fra psykolog hos SATS

Forskning viser at redusert treningsmengde under pandemien = mer symptomer på depresjon og angst.

TRENINGSSENTER KORONA: Flere sentre åpner for trening, men i områder med stort smittetrykk er det fremdeles lukket - med unntak av de som trenger trening som et ledd i medisinsk rehabilitering. FOTO: NTB
TRENINGSSENTER KORONA: Flere sentre åpner for trening, men i områder med stort smittetrykk er det fremdeles lukket - med unntak av de som trenger trening som et ledd i medisinsk rehabilitering. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 12. april åpnet treningssentrene i Norge, etter å ha vært stengt på nasjonalt nivå, som følge av koronapandemien, siden 24. mars - uken før påske.

De nye retningslinjene går ut på at treningssentre kan holde åpent «for de som er bosatt i kommunen, samt åpne for personer bosatt i andre kommuner for rehabilitering og opptrening individuelt eller i mindre grupper med arrangør, eller individuell trening eller behandling det kan bestilles time til. Treningssentrene må følge nasjonale regler og smittevernveileder».

I området med stor smittefare, slik som i hovedstaden Oslo, har derimot treningssentrene vært stengt siden november 2020. Nå har Oslo-sentrene fått lov til å åpne treningstilbudet for de med legeerklæring fra henvisende helsepersonell.

SATS, Nordens største treningssenterkjede, har i motsetning til andre treningskjeder, valgt å utelukke psykolog, fysioterapeut, osteopat og naprapat, som henvisende helsepersonell. De gir kun medlemmer med legeerklæring fra lege, manuellterapeut og kiropraktor lov til å trene på sentrene, forutsatt godt smittevern.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer