Mentra trening

Derfor hadde jeg betalt 13 000 kroner for dette speilet

Vi har testet ut fremtidens treningsform - nemlig digitalt treningsspeil hjemme i din egen stue!

MENTRA TRENING: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad har testet Rflex-speilet til SATS Mentra hjemme i sin egen stue. FOTO: Privat
MENTRA TRENING: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad har testet Rflex-speilet til SATS Mentra hjemme i sin egen stue. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan fikk vi egentlig til alt vi gjorde før pandemien? Jobbing, møter, trening, henting i barnehage, drinker med venninner etter treningsøkten vi fikk gjort etter jobb, og ikke minst sluke snakkis-serier innimellom slaga.

Etter at Norge åpnet igjen denne høsten er det såvidt jeg klarer å få til én aktivitet etter jobb, før jeg kapitulerer på sofaen.

Og den gode treningsrutinen jeg hadde før pandemien - nei, den har gått i glemmeboken. Det føles rett og slett for energikrevende å få til alt - som føles som man fikk til så lett som bare dét før.

Derfor er det helt genialt at treningskjeden SATS nå har utviklet konseptet Mentra, som er et digitalt Rflex-speil du kan kjøpe og ha i stua, eller kanskje på rommet du før brukte som hjemmekontor, men som nå kan bli gjort om til treningsrom.

PÅ STUEGULVET: Ingenting slår det å starte dagen med en yogaøkt. FOTO: Privat
PÅ STUEGULVET: Ingenting slår det å starte dagen med en yogaøkt. FOTO: Privat Vis mer

Konseptet er like enkelt som det er genialt: på det 140 cm lange speilet, som veier rundt 30 kg, får du din helt egen gruppeinstruktør og PT hjem i stua.

Du slipper med andre ord svette treningsstudiorom med dårlig belysning og irriterende sidemenn (og kvinner), og ikke minst kan du bestemme akkurat når du selv ønsker å trene.

Det eneste du trenger er en stikkontakt, internett, en treningsmatte og manualer og treningsstrikk (strikk og manualer er ikke absolutt nødvendig, men greit om man vil avansere øktene).

For de av oss som allerede er rammet av tidsklemma, og som kunne ønske at døgnet hadde flere timer, er dette treningskonseptet gull.

Ikke bare er dørstokkmila lettere å overkomme (nå trenger du bare å rulle deg ut av sofaen og bort til speilet!), men man skal ikke kimse av tiden man sparer på å dra til og fra treningsstudio, for ikke å snakke om det å bare å gå rett fra stuetrening og inn i egen dusj - der du slipper å forholde deg til andre folk i fellesdusjen.

Du får speilet til odel og eie

Speilet, som koster i underkant av 13 000 kroner, er digitalt og du finner utallige treningsprogrammer, som allerede ligger i en bank, i tillegg til at du også kan delta på livetimer på gitte tidspunkt.

Treningsprogrammet oppdateres også jevnlig med nye økter - og dermed slipper man følelsen av å gjøre de samme gamle øktene om og om og om igjen.

Du får speilet til odel og eie, og når du ikke bruker det som treningsspeil funker det naturlig nok bra som et vanlig speil også, og gjør seg fint som et nøytralt møbel i stua eller på soverommet.

TEKNIKK: Det å se seg selv i speilet mens man gjør øvelsen, betyr at man får mulighet til å terpe på teknikk. FOTO: Mentra by SATS
TEKNIKK: Det å se seg selv i speilet mens man gjør øvelsen, betyr at man får mulighet til å terpe på teknikk. FOTO: Mentra by SATS Vis mer

Alle treningstimene, enten det er cardio, dansetime, yoga eller tabata, er spilt inn i studio i Norge og med flere kjente SATS-instruktører. Dette gjør at man allerede før økten setter i gang har et inntrykk av profesjonalitet og kunnskap, og ikke minst er det deilig at økten er på eget språk (men også på engelsk, om det skulle være behov for dét).

Treningsøkter og treningsoversikter finner du gjennom å laste ned Mentra-appen. I tillegg til speilet må man også kjøpe et månedlig medlemsskap.

En annerledes treningsfølelse

- Hvorfor betale 13 000 kroner for et treningsspeil? Da kan du like gjerne finne treningsøkter på YouTube som du kan flekke opp på TV'en i stua, sa en kollega til meg her om dagen, da jeg forklarte treningskonseptet for henne.

Jeg har nemlig fått låne et Rflex-speil for å teste ut hjemme i min lille ettroms. Jeg forklarte kollegaen min med iver at jeg nå kan trene når jeg vil, og at jeg samtidig hadde fått bokseinstruktøren som jeg pleier å trene med på mandager rett inn i stua. Hun var ikke overbevist.

Det var derimot jeg - og det allerede før jeg hadde tatt speilet i bruk.

For det er ingen tvil om at Rflex-speilet gir en helt annerledes treningsfølelse enn dersom man setter på en YouTube-video på TV-skjermen og trener på gulvet foran TV'en.

For det første er det ingenting som slår det å se seg selv når man trener.

Ja, det kan være uvant og ubehagelig å se seg selv i rare positurer, men hallo - du er jo hjemme alene i din egen stue! Ingen ser deg. Dessuten bidrar speilfunksjonen til at du kan terpe på rutinene helt til de sitter som de skal.

Instruktørene skal ha mye skryt for profesjonelt opplegg, og det er virkelig som om du har din helt egen private instruktør på hjemmebesøk. Treningsporgrammet er variert, du kan mekke dine egne treningsprogrammer, samtidig med at andre familiemedlemmer også kan bruke speilet under egen profil.

DIGITALT: Slik høres det ut når du starter en økt gjennom Rflex-speilet. Video: KK Vis mer

I tillegg kan du registrere pulsklokken din, slik at du har fullstendig oversikt over treningsøkt og resultater.

Før hastet man fra jobb til treningssenteret for å få med seg favorittimen, mens nå kan du haste hjem fra jobb og til speilet for å for eksempel danse fitness jive med proffdanser Santino Mirenna fra Skal vi danse, finne zen med yogi Vibeke Klementsen eller booste magemusklene med treningsmaskinen Shora Jahromi.

Ja, 13 000 kroner er i utgangspunktet mye for et speil. Men etter å ha testet det i et par uker er det ingen tvil om at dette er mer enn et speil. Dersom det at man har det digitale treningsspeilet hjemme gjør at man får lagt inn flere treningsøkter i uken enn man ellers ville ha gjort, er det uten tvil vinn-vinn for helsen.

Som igjen er gunstig for vår mentale helse, noe som bidrar til at vi stresser mindre og har mer mental og fysisk energi.

Og som jeg pleier å si til meg selv før hver økt på stuegulvet:
Speil, speil på veggen der, hvem er sterkest i landet her? Det kan fort bli deg, dét!

KK gjør oppmerksom på at Rflex-speilet ble utlånt av Mentra by Sats.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer