Dårlig appetitt:

Derfor har du dårlig appetitt om sommeren

Sliter du med å få i deg nok mat i varmen? Det er helt normalt, og har en naturlig forklaring.

DÅRLIG APPETITT: Har du dårlig appetitt om sommeren? Få i deg det du kan, og husk å drikke mye! FOTO: NTB Scanpix
DÅRLIG APPETITT: Har du dårlig appetitt om sommeren? Få i deg det du kan, og husk å drikke mye! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er sommeren i Norge upåklagelig, spør du oss! Det er sol nesten hver dag, og vi trenger ikke reise utenlands for å kjenne på skikkelig sydenvarme. Når det er skikkelig varmt ute smaker det ekstra godt med en saftig is eller en iskald øl, men når det kommer til mat opplever mange at appetitten ikke er helt på topp, og det kan være vanskelig å få i seg nok næring, noe som igjen kan gjøre deg slapp og trøtt.

Ifølge fagansvarlig for kosthold og ernæring i Grete Roede AS, Karoline Steenbuch Lied, er dette helt normalt og har en naturlig forklaring:

– Kroppen vår liker å være i balanse, men når det blir veldig varmt ute vil mange merke at appetitten kan endre seg. Man sier at appetitten blir dårligere fordi kroppen jobber med å bli kaldere. Alle kroppens funksjoner, inkludert fordøyelsen, skaper varme i kroppen.

- En kropp som jobber hardt med å få ned temperaturen vil derfor dempe appetitten for å redusere den totale arbeidsmengden, men normalt sett vil ikke dette påvirke verken hvilemetabolismen vår eller hvor mange kalorier kroppen trenger, sier hun.

LES OGSÅ: Orker du ikke tanken på frokost?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.