Toalettvaner

Derfor kan han bli sittende på do i all evighet

Gjelder oftere menn enn kvinner - og dette er forklaringen!

DOTID = ALENETID: Ifølge ekspertene er ofte forklaringen på at noen av oss bruker lang tid på do (oftere menn enn kvinner) at vi/de har behov for egentid.  Foto: Shutterstock / Andrey_Popov
DOTID = ALENETID: Ifølge ekspertene er ofte forklaringen på at noen av oss bruker lang tid på do (oftere menn enn kvinner) at vi/de har behov for egentid. Foto: Shutterstock / Andrey_Popov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du så raskt som mulig inn og ut, eller tar du med deg en bok eller Ipaden, rigger deg til og låser verden ute en liten stund når du skal på toalettet? Kanskje har du en kjæreste som går på do og gjerne blir borte i laaaang tid, og lurer litt på hvorfor? En liten titt på ymse forumer på nett viser at det faktisk er et ganske vanlig irritasjonsmoment i parforhold når den ene (som regel han) går inn på toalettet og blir der. Noen kaller til og med toalettet for «kontoret».

Men av alle steder man kan sitte og enten jobbe, lese, eller hva man enn måtte finne på, så er vel ikke toalettskåla det aller hyggeligste? Så hvorfor i alle dager er det noen som bruker så veldig lang tid der inne?

- Det er et frirom; en mulighet for tid helt alene. Jeg vil tro at noen «rigger seg til» kort og godt fordi det er en pause de har glede av, enten de lever sammen med noen eller alene, sier Trine Huseby som er familieterapeut ved Familievernkontoret i Ringerike og samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel, og driver bloggen Trinehuseby.no.

LES OGSÅ: Derfor bør du alltid ta en titt i doskålen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer