Livmorhalskreft

Derfor kan trening og fysisk aktivitet beskytte deg mot kreft

Ny forskning tyder på at det kan være særlig forebyggende mot livmorhalskreft.

FOREBYGGER LIVMORHALSKREFT: Å være helsebevisst vil kunne virke forebyggende på livmorhalskreft. Foto: Shutterstock / LUMOimages
FOREBYGGER LIVMORHALSKREFT: Å være helsebevisst vil kunne virke forebyggende på livmorhalskreft. Foto: Shutterstock / LUMOimages Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange gode grunner til å være fysisk aktiv. I tillegg til å sette i gang forbrenningen og styrke skjelettet, bidrar trening blant annet til å bedre søvnen, redusere stress og er godt for både hjerte og hjerne. 

Og ikke nok med det, en ny studie utført ved Roswell Park Cancer Institute i New York viser også at det å være regelmessig fysisk aktiv kan virke forebyggende på livmorhalskreft. Forskerne fant nemlig ut at forsøkskvinnene som hadde livmorhalskreft hadde mer enn dobbelt så store sjanser for å rapportere at de var inaktive, sammenlignet med kvinnene som ikke hadde livmorhalskreft. 

- Å ha et godt immunforsvar er altså viktig for å forebygge livmorhalskreft, og på den måten kan det jo tenkes at også kosthold og fysisk aktivitet kan ha noe å si.

- Vitenskapelig er det ikke påvist en sikker sammenheng mellom fysisk aktivitet og livmorhalskreft, men når det er sagt er det en generell anbefaling for å forebygge kreft at man bør være fysisk aktiv, holde en sunn kroppsvekt og spise sunt, sier Bo Terning Hansen, forsker ved Kreftregisteret og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer