Bytte fastlege:

Derfor klager vi på fastlegen

- Mange har nytte av en lege som kjenner dem godt og som har kjent dem lenge - mens andre nok er altfor tålmodig med fastlegen sin.

TO BYTTER I ÅRET: Du kan selv bytte fastlege inntil to ganger i året - om du er misfornøyd med oppfølgingen du får fra den du allerede har. Men det kan være gode grunner til å ha samme lege over tid. Foto: Shutterstock/NTB
TO BYTTER I ÅRET: Du kan selv bytte fastlege inntil to ganger i året - om du er misfornøyd med oppfølgingen du får fra den du allerede har. Men det kan være gode grunner til å ha samme lege over tid. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er nasjonalt koordinerende ombud i Pasient- og brukerombudet, Jannicke Bruvik, som sier dette til Vi.no.

Hun mener at spesielt pasienter med kroniske sykdommer og de som har flere sykdommer samtidig, kan ha nytte av å ha en lege som har kjent dem godt over tid.

Derfor klager vi på fastlegen

Pasient- og brukerombudet jobber for at pasienter, pårørende og brukere får ivaretatt sin rettssikkerhet overfor helsetjenesten. De kan gi råd og veiledning om dine rettigheter og avklare generelle spørsmål om helsetjenester. De kan også veilede og hjelpe med å skrive klager.

Bruvik forteller at det er fastlegene som har det høyeste antall klager innenfor kommunale helse- og omsorgstjenester.

- I 2020 fikk vi 2500 henvendelser angående fastleger, forteller hun - og kommenterer at det kanskje ikke er så rart siden det er den helsetjenesten i kommunen som brukes aller mest - nesten 15 millioner konsultasjoner i 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer