Hårtap:

Derfor mister du ekstra mye hår nå

–Mange vet ikke at de har en ubalanse, tipser frisøren.

HÅRTAP: – Det er noen som spesielt merker overganger og skiftninger, og derfor mister mer hår i overgangsperiodene høst og vår, sier frisøren. Foto: NTB
HÅRTAP: – Det er noen som spesielt merker overganger og skiftninger, og derfor mister mer hår i overgangsperiodene høst og vår, sier frisøren. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hender det at du føler det kommer med ekstra mye hår når du børster eller vasker håret, eller at du stadig må dra av løse hårstrå på klær og møbler? Det er ikke noe gøy å merke at manken minker – og det kan også føles urovekkende.

Ifølge frisør Celine Berge, avdelingsleder og Senior Art Director hos Adam og Eva på Grünerløkka, er det mange grunner som kan føre til perioder med økt hårtap.

– Man mister vanligvis 150 hårstrå hver dag, men i perioder kan du miste mer. Om du har faste rutiner på vask, og grer håret hver dag, har du ofte god kontroll på hva du pleier å miste. Da vil du merke om er en endring, sier Berge til KK.

Frisøren forteller oss hvorfor vi mister hår og hva du kan gjøre. I tillegg, er det kanskje særlig én ting du ikke visste om håret ditt.

– Se tilbake og finn ut hvorfor

Føler du at du mister ekstra mye hår om dagen? Det er i så fall ikke så rart. Håret vårt påvirkes nemlig av endringer og overganger når det kommer til både ytre og indre faktorer. Og akkurat nå om høsten er det gjerne mye på gang i begge fall!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.