Nyttårsforsetter:

Derfor når du aldri nyttårsforsettene dine

Svært mange av oss gjør samme feil.

AMBISIØSE MÅL: Mange av oss setter oss store mål for det nye året, men det er ikke oppskriften på å få endret eller tilegnet seg en vane. FOTO: NTB Scanpix
AMBISIØSE MÅL: Mange av oss setter oss store mål for det nye året, men det er ikke oppskriften på å få endret eller tilegnet seg en vane. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du satt deg et eller flere nyttårsforsetter? Det har jeg – like motivert i år som i fjor og året før. Etter år på år på år med nyttårsforsetter er det imidlertid rart å se tilbake på hvor få av de planlagte endringene som egentlig har satt seg.

Og en liten titt inn døra på et treningssenter i januar kontra det samme i mars, forteller meg at jeg i hvert fall ikke er alene om det.

Funker egentlig nyttårsforsettene?

- Nei, det gjør de ikke, sier Morten Røvik, rådgiver og daglig leder i firmaet Produktivnorge.

- Et nyttårsforsett jeg kan støtte er at du skal «bygge små vaner hele året», men skippertak funker ikke, sier han.

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt en uvane

For store, generelle mål

Men det er nok sjeldent helt slik vi gjør det. Kristin Sandvei, som er klinisk ernæringsfysiolog ved Bærum sykehus og skriver om kosthold og helse på Ernæringsfokus.no, tror mange tar for hardt i når de setter seg mål for det nye året. Trening- og kostholdsendringer er noen av de vanligste nyttårsforsettene, men sjeldent holder de hele året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer