Operere Vagina

Derfor ønsker flere norske kvinner å fikse på underlivet

- Mange er bekymret for at de ser unormale ut.

ØNSKER SEG NYTT UNDERLIV: Det er mange grunner til at kvinner ønsker å operere underlivet, mener kirurger.  Foto: Scanpix
ØNSKER SEG NYTT UNDERLIV: Det er mange grunner til at kvinner ønsker å operere underlivet, mener kirurger. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å fikse på utseende sitt blir vanligere og vanligere, og ingen del av kroppen slipper unna - selv ikke det mest private. Men årsakene til at man ønsker å operere seg nedentil kan være mange.  Ved plastikkirurgisk institutt i Bergen forteller plastikkirurg Stefan Emmes at de har rundt 100 pasienter inne til konsultasjon om intimkirurgi årlig. Omkring 70 til 80 av disse igjen bestemmer seg for å operere. 

- Grunnen til at man ønsker å operere det ytre genitalområdet kan både være at man har fysiske eller psykiske plager og/eller at det er av kosmetiske grunner, forteller Emmes.  

Deres behandlingstilbud for kvinner består av reduksjon av indre kjønnslepper, oppstramming/reduksjon av klitorishud, oppstramming/reduksjon av ytre kjønnslepper, volumkorreksjon av ytre kjønnslepper med eget fett, vaginal oppstramming og fettsuging/oppstramming av venusberg.

LES OGSÅ: Slik opererer norske menn seg til større penis

Opererer seg trangere

Årsaker til at man ønsker operasjon kan ifølge Emmes være at store kjønnslepper gjør det ubehagelig å gå i trange klær eller å trene, er de veldig store er det noen som opplever at de trekker seg inn under samleie. Det kan også være at man har mistet mye vekt, men ikke rundt venusberget, så man vil redusere fett her, eller man vil korrigere forandringer som har skjedd i overgangsalder eller etter svangerskap. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer