Gå i trapper

Derfor skal du alltid ta trappen

Å gå i trapper i hverdagen kan ha større helseeffekt enn man har vært klar over.

GÅ I TRAPPER: Små grep kan du øke formen og forbedre helsen din betraktelig. Ett av grepene er å velge trappen i stedet for heisen. Foto: NTB
GÅ I TRAPPER: Små grep kan du øke formen og forbedre helsen din betraktelig. Ett av grepene er å velge trappen i stedet for heisen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å velge trappen framfor heisen kan være viktigere for helsen enn man har ant. Dessuten er det svært god trening for både kondisjonen og muskulaturen i beina.

Dropp heisen

Det kan skje opptil flere ganger hver dag at du får valget om å gå opp trappen eller ta heisen. Er du en av dem som stort sett velger det enkleste og minst krevende alternativet – heisen? Hvis svaret er ja, er du langt ifra alene om det, men kanskje bør du endre vanen din.

Å ta trappene hver gang du har muligheten kan nemlig gjøre stor forskjell på helsen din. Det mener blant andre den svenske professoren og overlegen Mai-Lis Hellénius.

– Trappen gir oss mye effektiv og gratis trening, så vel som kondisjonstrening og styrketrening for kroppens største muskelgrupper – lår og rumpe. I dag vet vi at vi har undervurdert den såkalte hverdagsaktiviteten så sterkt, at hvert trinn og hver bevegelse teller. Det har langt større helseeffekter enn vi trodde, sier Hellénius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer