Champagne:

Derfor skal du ikke kjøle ned boblene i fryseren

Her er ekspertenes tips - og hvilke glass bør du egentlig bruke?

CHAMPAGNE: Visste du at du ikke bør kjøle ned boblene i fryseren? FOTO: NTB
CHAMPAGNE: Visste du at du ikke bør kjøle ned boblene i fryseren? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Nå er det mange av oss som gleder seg stort til å nyte et glass iskalde bobler. Men hvilke metoder er best å bruke for å kjøle ned flasken før den skal poppes?

- Den beste måten å kjøle ned en flaske raskt på, er å bruke en kombinasjon av vann, isbiter og salt. Isbiter sier seg selv, men vann er lurt fordi det gir større kontaktflate mot flasken, og ikke minst leder vann kulde bedre enn luft, sier Trond Erling Pettersen, som er varefaglig rådgiver i Vinmonopolet, til KK.

Derfor kjøles flasken raskere ned i isvann enn i kjøleskap eller fryser, forklarer han. Et triks er å bruke salt i isvannet, og det har vinkelnere brukt i mange år;

- Salt senker vannets frysepunkt, slik at vannet kan bli kaldere enn null grader. Et par never grovt salt i en halvfull bøtte med vann og godt med isbiter - da blir drikken kald på få minutter.

- Husk at det kan ta opptil fem timer før flasken blir kald om du setter en romvarm champagne i kjøleskap. Champagne skal være akkurat så kald som den blir i isvann, sier kokk og forfatter Christopher Sjuve til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer