Skilsmisse blant godt voksne

Derfor skiller vi oss etter fylte 50

- Folk i 50-årene har begynt å tenke at de fortsatt har et liv foran seg.

SLUTT: -Etter et liv hvor dagene fylles med yrkesliv, selvrealisering og aktiviteter med venner vil en kunne være lengre fra hverandre følelsesmessig enn før, mener familieterapeut. Foto: Scanpix.
SLUTT: -Etter et liv hvor dagene fylles med yrkesliv, selvrealisering og aktiviteter med venner vil en kunne være lengre fra hverandre følelsesmessig enn før, mener familieterapeut. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Det er blitt en liten skilsmissetopp blant par som har vært gift lenge, rundt 25-30 år. Før skilte de seg aldri. På en måte er det mer akseptert å skille seg i dag enn det var før.

Det sier Eva Tryti, spesialist i psykologi.

Tryti har mange års erfaring med parterapi og har tidligere gitt ut boken «Evig din? Sex, plikt og kjærlighet». Hun erfarer at godt voksne som skiller seg som oftest gjør det når barna har flyttet ut og er godt på bena.

Og det er særlig én årsak som utmerker seg.

Mye igjen av livet

- Hvis paret har vært i et langt forhold, handler det ofte om et savn etter å bli sett i forholdet, savn etter kjærlighet og savn av intimt liv, sier Mads Hagebø, familieterapeut ved Systemterapi.

Han mener at dette er typiske årsaker til at stadig flere par velger å skille seg etter at de har rundet 55 år.

Tryti trekker samtidig frem en annen årsak som svært mange har til felles:

- Aller mest har folk i 50-årene begynt å tenke at de fortsatt har et liv foran seg; et friere liv når barna har flyttet, og de etterhvert er pensjonister også. Men den som blir forlatt etter så mange år, tar det ofte tungt, sier psykologspesialisten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer