Rumpe

Derfor tenner menn på store rumper

- Menns tiltrekning blir påvirket av det aktuelle kroppsidealet.

TENT AV RUMPER: Mange menn tenner på store rumper. Forskere tror det anses som et tegn på fruktbarhet. I tillegg har rumper fått mer og mer oppmerksomhet i populærkultur noe som endrer kroppsidealet og hva som anses som attraktivt.  Foto: Plainpicture
TENT AV RUMPER: Mange menn tenner på store rumper. Forskere tror det anses som et tegn på fruktbarhet. I tillegg har rumper fått mer og mer oppmerksomhet i populærkultur noe som endrer kroppsidealet og hva som anses som attraktivt. Foto: Plainpicture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tatt deg i å vie litt ekstra oppmerksomhet til rumpa di i det siste? Mange kvinner drømmer om en spretten bakende, og trener knebøy og utfall så svetten renner for å få opp muskelmassen i bakpartiet. Det er ikke mange år siden at mange helst ville unngå å få en formfull rumpe, men nå er det altså hett å ha litt «junk in the trunk».

- Kroppsidealet endrer seg

Kjendiser som Nicki Minaj, Kim Kardashian og Jennifer Lopez har basert store deler av berømmelsen på sine formfulle bakender, og får millioner av likes når de deler dristige bilder. Ifølge sexolog Siv Gamnes blir også menn påvirket av det rådende kroppsidealet og vil derfor være mer interessert i rumper nå enn før.

- Det mennesker tiltrekkes av er veldig individuelt. Man ser likevel noen hovedtendenser gjennom tidene etter hvert som kroppsidealet endrer seg. Langt tilbake i tid var det kvinner med supersmal midje som var populært, på 1970-tallet var det hår og løse pupper, og i dag er det blant annet store rumper. Man blir påvirket av motebildet og etter en stund ser man at folk endrer tenningsmønster. I dag synes selv folk som ikke har seksuell erfaring at store rumper er finere enn små rumper, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer