Slette sosiale medier:

Derfor velger mange å slette Facebook og andre sosiale medier

De fleste av oss er godt etablert på sosiale medier, men noen velger å unngå det helt.

SOSIALE MEDIER: De fleste av oss er på sosiale medier for å holde kontakt med vennene våre og få med oss annen informasjon. FOTO: NTB Scanpix
SOSIALE MEDIER: De fleste av oss er på sosiale medier for å holde kontakt med vennene våre og få med oss annen informasjon. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å være på Facebook og andre sosiale medier kan vel kanskje kalles for en selvfølge her til lands. Men hvorfor velger noen å gå bort fra de sosiale mediene?

- Av de ca 5,2 millioner menneskene som bor i Norge, er 3,4 millioner av de over 18 år på Facebook (ifølge Ipsos MMI). Snapchat har 2,5 millioner norske brukere, og Instagram vokser stadig med sine 2,2 millioner norske brukere.

De aller fleste som ønsker å være på sosiale medier i Norge, er der, sier sosiale medier-ekspert i Resonate, Ingvild Moen, til KK.

LES OGSÅ: - Sosiale medier forsterker ideen om at gresset er grønnere på andre siden

- Vi bruker sosiale medier for å holde kontakt med vennene våre

Om du er en av de som har valgt å gå bort fra sosiale medier, har du har kanskje fått reaksjonen: «Hæ, er du ikke på Facebook?».

Melanie Magin er postdoktor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, og er ekspert på sosiale medier. Hun forklarer hvorfor de aller fleste av oss velger å ha en Facebook-konto:

- Den viktigste grunnen til at Facebook ble skapt var jo for å skape et sosialt nettverk. Vi bruker sosiale medier for å holde kontakt med vennene våre. En annen viktig grunn er at vi ser etter all mulig informasjon der, sier Magin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer