Svimmel under trening:

- Dersom svimmelhet under trening forekommer ved flere anledninger vil jeg anbefale å oppsøke fastlegen

Det kan ha en uskyldig årsak, men bør alltid tas alvorlig.

SVIMMEL UNDER TRENING: Det er mange faktorer som kan føre til svimmelhet under trening, men du bør utelukke at det ikke er noe alvorlig. FOTO: NTB Scanpix
SVIMMEL UNDER TRENING: Det er mange faktorer som kan føre til svimmelhet under trening, men du bør utelukke at det ikke er noe alvorlig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er meningen at trening skal være slitsomt. Du skal bli svett, og du skal bli andpusten. Men du skal da ikke bli svimmel, hæ?

Det er ikke uvanlig å bli bekymret når du tror du skal svime av, og det er ikke noe du bør avfeie for raskt.

Monica Klungland Torstveit, førsteamanuensis ved fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder sier til KK.no at man alltid bør ta slike symptomer på alvor, og vurdere de situasjonene der svimmelheten oppstår.

– Var dette et engangstilfelle eller skjer det regelmessig? De gangene det skjer er det noe mønster i treningsintensitet, varighet eller type trening? Eller er det andre faktorer som kosthold eller søvn forut for treningen? Spør hun.

– Dersom svimmelhet under trening forekommer ved flere anledninger vil jeg anbefale å oppsøke fastlegen for å få avkreftet eventuell sykdom, legger hun til.

LES OGSÅ: Jernmangel: Her er de vanligste symptomene

Du har trent for hardt

Vi har alle opplevd å bli akutt svimmel hvis vi reiser oss opp for raskt fra en sittende stilling – og som regel går det over like raskt som det kom, og skyldes et lite blodtrykksfall i hjernen. Men dette er bare én av mange årsaker til at vi noen ganger blir ør og svimlete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer