Ned i vekt

Det dummeste du gjør hvis du vil ned i vekt

– Vi kjenner oss selv best og vet ofte veldig godt hvor vi har svake punkter og hvor det kan gå skeis.

VEKTNEDGANG TABBE: Får du alltid søtsug om kvelden? Da kan dårlig planlegging i form av få sunne alternativer være en tabbe som fører til at vektnedgangen uteblir. FOTO: NTB Scanpix
VEKTNEDGANG TABBE: Får du alltid søtsug om kvelden? Da kan dårlig planlegging i form av få sunne alternativer være en tabbe som fører til at vektnedgangen uteblir. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hadde du, i likhet med meg og mange andre, en plan om at 2020 skulle bli året hvor du endelig gikk ned i vekt? Da skal du vite at du ikke er alene hvis du allerede har gitt opp.

Ifølge New York Post viser nemlig en studie at de aller fleste av oss gir opp nyttårsforsettene våre før januar måned er omme.

Hva er egentlig årsaken til at vi gang på gang mislykkes med våre gode intensjoner om å gå ned i vekt?

Tabbe nummer en: Gå «all inn» med trening

Ifølge personlig trener Steinar Ekren er det spesielt én tabbe som fører til at vektreduksjonen uteblir; at du rett og slett overdriver treningen og trener for mye.

– Kroppen vår tåler ekstremt mye. Likevel er det lett å gå på en smell om du trapper opp fra null til fem treningsøkter i uka fordi du er supermotivert. Jeg forstår følelsen, men her kan man si at less is more, sier han.

I stedet for å gå «all in» mener Ekren at du heller bør starte med to treningsdager i uka, og så øke med en treningsdag etter fire uker dersom du fortsatt er motivert for det. I en hektisk hverdag opplever han at mange faller av et slikt treningsprogram fordi det kan være vanskelig å opprettholde det over tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer