Kosthold og trening:

- Det er altfor mange jenter som ikke løfter vekter fordi de er redde for å bli store og maskuline

Vi har stilt Camilla Aastorp Andersen seks kjappe spørsmål om kosthold og trening.

CAMILLA AASTORP ANDERSEN: Camilla, eller «Treningsfrue» som hun er mest kjent som, er en supersprek tobarnsmamma som lever etter mottoet «litt av alt og alt med måte». Hun driver bloggen treningsfrue.no og har en Instagram-konto under samme navn med hele 117 000 følgere. FOTO: Privat
CAMILLA AASTORP ANDERSEN: Camilla, eller «Treningsfrue» som hun er mest kjent som, er en supersprek tobarnsmamma som lever etter mottoet «litt av alt og alt med måte». Hun driver bloggen treningsfrue.no og har en Instagram-konto under samme navn med hele 117 000 følgere. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Camilla Aastorp Andersen (38)

Camilla, eller «Treningsfrue» som hun er mest kjent som, er en supersprek tobarnsmamma som lever etter mottoet «litt av alt og alt med måte». Hun driver bloggen treningsfrue.no og har en Instagram-konto under samme navn med hele 117 000 følgere. Camilla ble introdusert for styrketrening av mannen sin for flere år siden, og trener i dag fire til fem økter i uka. Det siste året har hun også fått øynene opp for løping.

1. Hva motiverer deg?

– Jeg har mye og mange rundt meg som motiverer daglig, men kjenner ofte på litt ekstra motivasjon når jeg mestrer noe. Derfor pleier jeg alltid å senke kravene etter ferien slik at ikke alt blir tungt og kjedelig de første ukene. I tillegg er jeg blitt veldig mye bedre på å variere slik at jeg holder treningsgleden oppe. Og jeg må nevne Jørgen, mannen min, som kanskje er min største inspirasjon når det gjelder trening og «good vibes» i en ellers så hektisk hverdag.

2. Hva er ditt beste tips for å komme i gang med gode vaner etter et opphold?

– Jeg elsker hverdagen og de gode rutinene. Så det å komme tilbake fra ferie, sove i egen seng, spise havregrøten min til frokost og trene regelmessig, gjør meg glad. Det kan jo som nevnt være tungt å komme i gang etter ferien, men ta det pent de første ukene, ikke sett skyhøye krav til deg selv. Gjør ting du synes er gøy og kjenn på mestring! Det kan være godt med noen små mål gjennom uken, men også kanskje et litt større over tid. Det trigger i hvert fall meg til å holde treningsgleden ved like. Du skal heller ikke undervurdere de små målene du setter deg, de er kanskje de viktigste.

3. Hvilke treningstrender tror du på nå?

– Jeg tror flere og flere åpner øynene for mer variert trening, som for eksempel Crosfit, men også løping i terreng hvor kanskje hinderløp er et mål. Jeg elsker variasjonen jeg får ved å trene ulike treningsformer, og i tillegg tror jeg kroppen har godt av variasjonen.

LES OGSÅ: Dette er kjendisenes beste treningsøvelser

4. Hvordan ser en typisk treningsøkt for deg ut?

– En typisk treningsøkt for meg er delt i tre. Del 1 er oppvarming med gode dynamiske bevegelser og generell oppvarming. Her varierer jeg mye med egen kroppsvekt, men også bruk av kettlebell og strikk. Del 2 kan være styrke hvor fokuset er tunge og få løft, for eksempel markløft, power clean eller snatch. Denne delen pågår i ti minutter før neste del starter. Del 3 kan være en sammensatt sirkeløkt hvor jeg kjører for eksempel 4–5 øvelser, så mange runder jeg klarer på en viss tid. For eksempel en AMRAP (as many rounds as possible) på 20 minutter. Her er det bare å være kreativ, men jeg liker godt øvelser som pullups, pushups, dips, burpees, hoppetau, box jump og roing.

5. Kan du dele oppskriften på et kjapt og sunt måltid med oss?

– Tre til fire speltlomper, smøreost, sitronpepper, grov sennep, to til tre skiver kalkunpålegg per lompe og paprika. Slår aldri feil!

6. Hvilken myte knyttet til kosthold og trening skulle du ønske folk sluttet å tro på?

– Det er mange jenter som ikke tror de bør løfte vekter fordi de er redde for å bli store og maskuline. Det skal litt til for å bygge seg stor, og selv om noen så absolutt klarer å bygge en muskuløs kropp, er det veldig få som blir veldig store.

LES OGSÅ: Treningsfolka som har skjønt det. De fokuserer ikke på å endre kroppen, men på å ha det godt inni den

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer