Slanking:

- Det er faktisk mulig å gå ned mange kilo uten en slankeoperasjon

Anne Lise (43) følte seg ikke bra i sin egen kropp, og bestemte seg for å legge om livsstilen; på ett år gikk hun ned rundt 50 kilo.

Publisert
Sist oppdatert

Anne Lise Sjøvold (43) er en av mange som har slitt med vekten, mye grunnet problemer med lavt stoffskifte, som fører til lavere forbrenning. Hun veide nærmere 150 kilo, og da «Biggest Loser Norge» søkte etter deltakere, valgte hun å melde seg på. Hun ble plukket ut til audition, men kom ikke med i programmet.

– Jeg har vært opp og ned i vekt hele livet, og på dette tidspunktet skjønte jeg at jeg måtte ta tak i det selv. Da jeg var på mitt tyngste klarte jeg nesten ikke å være i aktivitet, og jeg fikk ikke vært med på barnas aktiviteter slik jeg ønsket.

Livsstilsendringen startet for omtrent fire år siden. Anne Lise la om kostholdet, begynte å trene, og da hun fjernet livmoren grunnet endometriose, raste kiloene av.

– På ett år klarte jeg å gå ned rundt 50 kilo. Jeg fikk litt veiledning av en personlig trener i starten, men jeg har også hentet mye inspirasjon og tips fra Instagram og blogger.

Noen tror at strenge dietter er det som må til for å gå ned i vekt, men når man avslutter en slik diett, er det mange som legger på seg igjen.

– Jeg har gått ned i vekt ved å spise helt vanlig mat. Det gjelder å finne en varig endring som funker for deg – blir det umulig å følge en kostholdsplan, vil man på et tidspunkt falle av, og da er det lett å havne tilbake til gamle rutiner, sier hun, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer