Alkohol:

– Det er flere enn vi tror som sliter med alkoholen

Hvor mye alkohol er for mye? Det finnes en ganske enkel huskeregel for dette!

FESTLIGHETER: I november og desember legges det mye til rette for fest og alkohol. Men hvor mye alkohol er egentlig for mye? FOTO: NTB
FESTLIGHETER: I november og desember legges det mye til rette for fest og alkohol. Men hvor mye alkohol er egentlig for mye? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Julebordsesongen er rett rundt hjørnet, og den byr på mange festlige lag for de fleste av oss.

Julebord med jobben og med venninnegjengen. Hyggelige middager med øvrige venner og familie. Deretter følger juleferien, julaften og nyttårsfeiringen - hånd i hånd med juleøl, rødvin, akevitt og bobler.

– Desember er den måneden vi handler aller mest på Vinmonopolet. Så vi vet at det drikkes spesielt mye i jula. For mange er det julebord og julefester, i tillegg til at vi kanskje blir litt rausere med hverdagsdrikkingen. Kombinasjonen av dette blir gjerne at vi drikker langt mer enn ellers, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av og til, til KK.

Det er altså lett for mange å drikke mer enn vi pleier i denne tiden - og kanskje mer enn det kroppen vår egentlig tåler.

Men hvor mye alkohol er egentlig for mye? Hva er tegnene på at kropp og hode har fått for mye alkohol over tid? Bør vi alle tenke litt over alkoholinntaket nå i julebordsesongen?

Hva er for mye alkohol?

– Ja, julebordsesongen er i gang, sier psykiater Jørgen Bramness når vi ringer ham for å få innspill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer