Rødt kjøtt er obligatorisk på middagstallerkenen for mange, selv om det ikke er det vi bør spise mest av. Helsemyndighetene anbefaler ikke at vi spiser mer enn 500 gram rødt kjøtt i uka, og ber oss spesielt begrense inntak av farseprodukter. (Psst: Så mange meieriprodukter kan du spise om dagen!)
Grunnen er at stort inntak rødt kjøtt - og spesielt farseprodukter - har vist seg å øke risiko for krefttyper som mage- og tarmkreft, og også brystkreft.
Hvis du lurer - 500 gram tilsvarer 2-3 kjøttmiddager i uka, pluss litt kjøttpålegg.
Rødt kjøtt betegnes som kjøtt fra storfe, gris og får. Så er spørsmålet - er det noen av disse kjøttypene som er bedre å spise enn de andre?
Lammekjøtt er beste valg
I påsken er det typisk at vi serverer lammestek. Og dette er kjøttmat vi godt kan spise mer av ellers i året, også.
Få flere deilige oppskrifter på lam nederst i saken!
- Vi spiser i utgangspunktet veldig lite lammekjøtt i løpet av året, så jeg mener at vi bør nyte smaken og gleden av sesongens ferske lammekjøtt de få gangene vi spiser det, har Unni Vada Coldevin, som er fagansvarlig for kosthold og trening hos Grete Roede AS, tidligere sagt til KK.no.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger