Influenser Camilla Lorentzen

- Det er helt okay at magen din krøller seg

- Hele prosessen med å lære meg at jeg er er verdifullt menneske, uavhengig av hvordan jeg ser ut, har vært en lang og kronglete vei, forteller influenser og kroppspositivist Camilla Lorentzen til KK.

CAMILLA LORENTZEN: Daglig deler influenseren inspirerende innlegg på Instagram med sine 110 000 følgere. Foto: Skjermdump fra Instagram @camillalor
CAMILLA LORENTZEN: Daglig deler influenseren inspirerende innlegg på Instagram med sine 110 000 følgere. Foto: Skjermdump fra Instagram @camillalor Vis mer
Publisert

Influenser og kroppspositivist Camilla Lorentzen har skapt en karriere på sosiale medier rundt det å være åpen om helt vanlige ting. For eksempel: Hvorfor skal det være så vanskelig for oss å vise ubarberte armhuler?

Hvorfor skjemmes vi over kvisene på huden vår? Og hvorfor drar vi inn magen ved enhver anledning? Det sistnevnte spørsmålet er noe Camilla Lorentzen ofte tar for seg.

På Instagram deler hun personlige og viktige bilder, som da hun la ut et bilde hvor hun sitter godt plassert i framsetet på bilen sin kun iført undertøyet.

«Skulle ønske noen hadde fortalt meg tidligere at det er helt okay at magen krøller seg når jeg sitter.»

Slik starter innlegget til influenseren.

«At noen hadde fortalt meg at jeg ikke blir en bedre kjæreste, en mer tillitsfull venn eller en dyktigere kollega av å trekke den inn. At noen hadde fortalt meg at en pute over magen ikke gjør jentekvelden bedre. Men ingen sa det. Snarere tvert i mot: de hauset meg opp når jeg sa jeg ville gå ned i vekt, heiet da jeg la ut om den nyeste dietten jeg var på og roste meg da jeg viste at målene gikk nedover. De klappet meg på ryggen og sa jeg kom til å få det til tilslutt når jeg sprakk, sa at det var opp til meg å snu det når jeg røk på en smell og at jeg nok kom til å få den kroppen jeg drømte om bare jeg jobbet litt hardere.»

«Så for at du ikke skal gå på den samme smellen som meg. For at du ikke skal få et like forstyrret forhold til deg selv. For at du skal kunne snu denne negative tankegangen fortere enn meg: Det er helt okay at magen din krøller seg»

- Hvordan kom du deg ut av dette forholdet til deg selv?

- Å, det er et veldig godt spørsmål jeg skulle ønske jeg hadde et enkelt svar på, men det har jeg dessverre ikke, sier Camilla Lorentzen til KK.

- Hele prosessen med å lære meg at jeg er er verdifullt menneske, uavhengig av hvordan jeg ser ut, har rett og slett vært en lang og kronglete vei, med mange tilbakeslag. Det har vært en kamp hvor jeg har måttet lære meg å gi slipp på kontrollen over mat, at trening ikke behøver å foregå med målet om å endre på kroppens utseende og ikke minst har jeg måttet lære meg at andre mennesker liker (eller misliker) meg fordi jeg er den jeg er - ikke på bakgrunn av hvordan kroppen min ser ut.

Hun har også lagt ut et bilde hvor hun påpeker reklamebransjen og skriver:

«Dette er bikiniannonser jeg trengte da jeg var yngre. Og nettopp derfor poster jeg de selv i dag.»

Og:

«Frihet? Det er å sette seg ned i en stol, uten å tenke på hvordan magen ser ut»

Videre forteller Lorentzen at hun har funnet mye hjelp i å lese om selvutvikling, men at det er noe annet som har hjulpet henne mer.

- Det er holdningen jeg har fått om at det er handlinger som skaper tanker, ikke motsatt. Jeg begynte å oppføre meg sånn jeg skulle ønske jeg oppførte meg, og sakte men sikkert fulgte tankene etter. Jeg sluttet å telle kalorier, selv om hver tur til butikken var en kamp (å aktivt stoppe en iboende kalkulator i et mattehode er ikke lett), og etter hvert begynte jeg å gi blanke, sier influenseren og fortsetter:

- Jeg begynte å gå i klær jeg ønsket å føle meg komfortabel i, og etterhvert gjorde jeg nettopp det. Du kan nesten si at jeg utsatte meg selv, og fremdeles utsetter meg selv, for konstant eksponeringsterapi, frem til de vonde tankene og følelsene ikke lenger fant veien inn i hodet mitt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer