Proteinpudding:

- Det er ikke noe som tilsier at du MÅ spise proteinpudding etter trening

Ernæringsekspertene mener det er mye annet du heller bør velge - som for eksempel en banan eller mager kesam.

PROTEINPUDDING: Er det egentlig noen vits i å spise eller drikke proteinrike produkter etter trening?  Foto: Shutterstock / vladee
PROTEINPUDDING: Er det egentlig noen vits i å spise eller drikke proteinrike produkter etter trening? Foto: Shutterstock / vladee Vis mer
Publisert

Dersom du er en av dem som trener hardt for å bli sterkere, strammere eller kanskje raskere, har du helt sikker fått med deg at det er viktig å spise nok proteiner.

Dette har treningsbransjen tjent gode penger på ved å tilby oss treningsentusiaster proteinshaker og proteinbarer vi kan spise før eller etter trening. I år har nok et proteinrikt produkt kommet på markedet - nemlig proteinpuddingen.

ProPud, Barbells og Ehrmann - valgene er mange. Men er det egentlig noen vits i å spise slike proteinpuddinger etter trening?

LES OGSÅ: Skjørost inneholder nesten dobbelt så mye protein som cottage cheese

Det holder å spise en banan eller smoothie

Beate Rosvoll Eidissen, som er personlig trener, ernæringsfysiolog og driver BoostBox.no, forteller til KK.no at hun synes er disse produktene er veldig fine.

- De er proteinrike og smaker godt. Næringsinnholdet er bra og de er laktosefri, noe som er fint for de som har intoleranse.

- Når det er sagt er det ikke noe som tilsier at du MÅ spise et slikt produkt etter trening. Du kan like gjerne spise noe annet proteinrikt, som for eksempel mager kesam som har et tilsvarende næringsinnhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer