Fikk behandling i trykkammer etter stråleskader:

«Det er ikke sånn at jeg er glad for at jeg ble syk. Men sykdommen har gjort så mye både for meg og med meg»

Da Beate fikk beskjed om at hun hadde livmorhalskreft, raste verden sammen. Men selv den tøffeste motgang kan bli til noe positivt.

GODE DAGER: – Etter alt jeg har vært igjennom har jeg sluttet å bekymre meg, sier Beate Nilsen. Foto: Sverre Christian Jarild
GODE DAGER: – Etter alt jeg har vært igjennom har jeg sluttet å bekymre meg, sier Beate Nilsen. Foto: Sverre Christian Jarild Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er ikke sånn at jeg er glad for at jeg ble syk. Men sykdommen har gjort så mye både for meg og med meg. Hadde jeg ikke hatt kreft ville jeg vært et helt annet sted i dag, sier Beate Nilsen (51) fra Halden.

Vi møter henne i leiligheten hun leier i Sarpsborg sentrum etter at hun nylig flyttet fra Halden. Her bor hun sammen med datteren Martine på 19 år som har bistandsbehov, og de to hundene deres. Planen er å kjøpe noe eget etter hvert. Sønnen og datteren som begge er i 30-årene, bor like i nærheten, sammen med sine familier.

Skyldte på overgangsalder

Sommeren 2013 dukket de opp, små hint om at ikke alt var som det skulle. Som blødninger etter samleie - først sporadisk, deretter hver gang. Så fikk hun økt utflod og kraftige og uregelmessige blødninger. Men Beate skjøv det unna, bortforklarte det med at hun sikkert var på vei inn i overgangsalderen, eller at det skyldtes en hektisk hverdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer