Antidepressiva

- Det er langt flere kvinner enn menn som bruker antidepressiva

Og virkningen er ikke så god som mange tror.

ANTIDEPRESSIVA: - Det er riktig at disse legemidlene kan føre til selvmordstanker og andre psykiske bivirkninger, men dette er ganske sjelden, sier Steinar Madsen. Foto: Shutterstock / Dubova
ANTIDEPRESSIVA: - Det er riktig at disse legemidlene kan føre til selvmordstanker og andre psykiske bivirkninger, men dette er ganske sjelden, sier Steinar Madsen. Foto: Shutterstock / Dubova Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert hørt det omtalt som «lykkepillen» – et kallenavn som kanskje får deg til å tenke at det virkelig finnes en pille mot alt. Men det er ikke så enkelt at en pille kan gi deg lykken i livet, det er heller ikke poenget. 

Antidepressiva kan være et hjelpsomt middel når livet har blitt litt for tungt, og gis derfor til mennesker med en rekke ulike diagnoser. Men dette omtalte legemiddelet har ikke bare positive sider. 

LES OGSÅ: På ett år mistet Therese moren, søsteren, farfaren og onkelen

I den danske dokumentaren «Skyggesiden av antidepressiva» som ble vist på NRK i august, kunne man blant annet se hvordan livet til mennesker på «lykkepillen» har endt i tragedie, med både ran, drap og selvmord. Og skaperne av dokumentaren stiller spørsmål om hvorvidt legemiddelindustrien egentlig har fortalt alt de vet om de mørke sidene ved disse medikamentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer