Sex etter 60:

- Det er latskap å ikke ta vare på sexlivet i et forhold

- Vi tenner på sex, men har en annerledes kropp. Vi må finne ut hvordan vi skal kunne ha god sex med den kroppen vi har, sier programlederen bak NRK-podkasten «Sex over 60».

SEX FOR VOKSNE: Programleder Hege Holm sier det var lite å finne om sex og samliv for godt voksne i podkastverden. Det har hun og podkast-makker, sexolog og psykiater Haakon Aars gjort noe med. I podkasten snakker de om temaene du lurer på. Foto: Privat
SEX FOR VOKSNE: Programleder Hege Holm sier det var lite å finne om sex og samliv for godt voksne i podkastverden. Det har hun og podkast-makker, sexolog og psykiater Haakon Aars gjort noe med. I podkasten snakker de om temaene du lurer på. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I radioprogrammet «Holm» på NRK1+ fikk programleder Hege Holm jevnlig besøk av psykiater og sexolog Haakon Aars som snakket om sex og samliv. Reaksjonene var delt: Noen lyttere likte ikke å høre sex-snakk på radioen. Andre kom med tibakemeldinger som viste et behov for åpenhet rundt sex for et voksent publikum.

Samarbeidet førte til podkasten «Sex over 60». I 15 minutter snakker de om temaer som blant annet sex og sjalusi, sex og tenning, sex og skam og sex og skilsmisse.

- Det var lite å finne i podkastverden om sex for personer i denne aldersgruppa. Det er mye for ungdom, som «Juntafil» på P3, men spørsmål som «må jeg ha analsex» er nok ikke et tema for de voksne, mener Holm.

- Det er andre utfordringer for de over 60. Det er fysiske utfordringer som kan gjøre sex vanskelig.

Holm understreker at vi fortsatt den samme selv om vi er 60, 70 eller 80 år.

Fikk på pukkelen

- Vi tenner på sex, men har en annerledes kropp. Vi må finne ut hvordan vi skal kunne ha god sex med den kroppen vi har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer