Pollenallergi

- Det er lurt å være føre-var. Sesongen starter tidligere og varer lenger

Aldri før har pollensesongen startet så tidlig. I sørlige deler av landet kan pollenallergikere være nødt til å starte med medisiner allerede nå.

POLLEN: Nei, det er ikke bare om våren og om sommeren pollen slår til. Aldri før har pollensesongen startet så tidlig som i år. Foto: Shutterstock / Lucky Business
POLLEN: Nei, det er ikke bare om våren og om sommeren pollen slår til. Aldri før har pollensesongen startet så tidlig som i år. Foto: Shutterstock / Lucky Business Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, det er ikke bare om våren og om sommeren pollen slår til. Aldri før har pollensesongen startet så tidlig som i år. Ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) var 2016 det varmeste året som har blitt målt noensinne på kloden vår.

Vinteren i Norge har også vært veldig mild. Det er funnet pollen i Kristiansand og i Ørsta, samt Rogaland. Resten av landet sør for Ørsta vil følge på, men det er helt avhengig av været.

– Vestlandet er mildt, og det er derfor spredningen har begynt der. På Østlandet er det kaldere, spredningen begynner nok ikke der riktig ennå, sier Lene Gunvaldsen, kommunikasjonsrådgiver i NAAF.

LES OGSÅ: Mellom 30 til 40 prosent av den norske befolkningen pollenallergi

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer