Drømmer

Det er én ting svært mange av oss drømmer om i voksen alder...

Men vet du hva drømmene dine kan bety?

MISTE TENNER: Har du drømt at tennene dine bare detter ut? Det er ikke uvanlig, spesielt når du er i overgangsalderen.  Foto: Scanpix
MISTE TENNER: Har du drømt at tennene dine bare detter ut? Det er ikke uvanlig, spesielt når du er i overgangsalderen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldersangst, forfengelighet eller følelsen av å ikke strekke til. En drøm kan bety så mangt og noen drømmer er langt vanligere (og mindre forståelige for oss) enn andre.

Og hvordan har det seg at så mange av oss drømmer de samme drømmene? Eller at noen typisk gjentar seg i barneårene, mens andre dukker opp i voksen alder? Har du for eksempel drømt at alle tennene dine faller ut noen gang? Det er slett ikke uvanlig, men du hadde kanskje ikke den drømmen da du var barn? 

LES OGSÅ: Derfor får du mareritt

En av de aller vanligste drømmene våre

Ifølge den danske psykologen, drømmeforskeren og foredragsholderen Michael R. Olsen drømmer vi for eksempel mye om dyr som barn – kanskje fordi barn er mer impulsive enn voksne og gjør det som umiddelbart faller dem inn - som å slå nå de føler seg truet. 

I voksen alder derimot er det ofte andre drømmer som dominerer. Som for eksempel denne drømmen om tenner. 

- Tanndrømmer; drømmer om tap av tenner - av hele tannsettet eller kun enkelte tenner - blødende tannkjøtt, løstsittende tenner, kan se svært forskjellige ut, varierer fra person til person, og er veldig utbredte. På google er det det mest søkte drømmetemaet, sier Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer