Frukt og grønnsaker:

- Det er viktigere å fokusere på grønnsaker enn frukt

Ikke glem at «5 om dagen» består av to porsjoner frukt og bær og tre porsjoner grønnsaker.

FRUKT OG GRØNNSAKER: Ifølge ekspertene KK.no har snakket med misforstår mange av oss «5 om dagen»-konseptet, og spiser for mye frukt - noe som kan føre til at vi får i oss for mye sukker. Ikke glem grønnsakene, dere! FOTO: NTB Scanpix
FRUKT OG GRØNNSAKER: Ifølge ekspertene KK.no har snakket med misforstår mange av oss «5 om dagen»-konseptet, og spiser for mye frukt - noe som kan føre til at vi får i oss for mye sukker. Ikke glem grønnsakene, dere! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere undersøkelser viser at vi generelt får i oss for lite frukt og grønnsaker i Norge, samtidig som det ikke er anbefalt at vi spiser for mye frukt. For mye inntak av nettopp frukt kan bidra til et altfor høyt inntak av sukker, i tillegg har eksperter uttalt at det faktisk kan gjøre at du legger på deg.

Så hva skal vi egentlig forholde oss til? Hvor mye frukt og grønt er det greit for oss å spise? Og er det egentlig mulig at vi spiser for mye frukt? Vi har tatt en prat med ekspertene for å høre hvor vi står i dag og for å sjekke om det grunn til bekymring.

- Det er mulig å spise for mye frukt ja, selv om det ikke er krise å spise tre porsjoner frukt og to porsjoner grønnsaker når man tenker «5 om dagen»-regelen. Er det noe det i utgangspunktet burde være greit å spise for mye av, er det jo frukt, bær og grønnsaker, forteller Camilla Andersen, som er ernæringsfysiolog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer