Svettejakke

- Det finnes ingen hurtigløsninger for å oppnå resultater

Ekspertene er skeptiske om bruk av svettejakke: - Khloé Kardashian trener 6-7 ganger i uken og vektnedgangen har hun ikke oppnådd gjennom å bruke denne jakken.

KK.NO HAR TESTET EN SVETTEJAKKE: Men ekspertene er ikke overbevist. - Nei, du vil ikke forbrenne mer per økt. Du vil så klart svette mer, men du vil fylle på tapt væske etter trening og kroppen vil stabilisere seg på normalvekten igjen, sier Marie Liane, personlig trener og instruktør hos Elixia.  Foto: Shutterstock / Skydive Erick
KK.NO HAR TESTET EN SVETTEJAKKE: Men ekspertene er ikke overbevist. - Nei, du vil ikke forbrenne mer per økt. Du vil så klart svette mer, men du vil fylle på tapt væske etter trening og kroppen vil stabilisere seg på normalvekten igjen, sier Marie Liane, personlig trener og instruktør hos Elixia. Foto: Shutterstock / Skydive Erick Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før sommeren kom jeg over et Instagram-bilde hvor reality-stjernen Khloé Kardashian (32) trente med en svettejakke, eller en jakke laget av plast. Dette gjorde selvfølgelig at jeg ble nysgjerrig på hva dette var for noe, og trykket derfor på «kjøp»-knappen. (Les hvordan det gikk da jeg testet svettejakka her!) 

- Først vil jeg si at de fleste produkter som lover deg «gull og grønne skoger» sjelden lever opp til hva de lover. Å oppnå resultater koster og det fins dessverre ingen hurtigløsninger, forteller Christina Gjestvang, foreleser hos Norges Idrettshøgskole til KK.no.

LES OGSÅ: Det er fullt mulig å gå ned 10 kilo på 10 uker (på en SUNN måte!)

- I teorien vil du kunne bli dehydrert 

Du er nok ikke alene om du er en av dem som er så klissvåt av svette etter en tøff treningsøkt, og du har kanskje hørt at det å svette mye under trening betyr at du er i god form? Vel, ifølge Gjestvang har ikke svettemengden noe å si på energiforbruket. Hun forklarer til KK.no at når det gjelder hvor mye energi vi forbruker under en treningsøkt, bestemmes dette hovedsakelig av hvor mye av luftens oksygen vi puster inn og forbruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer