Raw Food

- Det finnes nok av dietter og kostholdstips, vi vil heller tilby kaker som først og fremst er rågode

Vi har besøkt OSLO RAW.

RAW FOOD: De siste årene har raw food blitt en skikkelig stor trend, og i november i fjor fikk vi Oslo vårt eget raw food bakeri, OSLO RAW.  Foto: Malin Gaden
RAW FOOD: De siste årene har raw food blitt en skikkelig stor trend, og i november i fjor fikk vi Oslo vårt eget raw food bakeri, OSLO RAW. Foto: Malin Gaden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det oppstår stadig nye trender innenfor kosthold og helse, og en av trendene som de siste årene har vokst seg stadig større er raw food, eller «levede mat» som det heter på norsk. Dietten går ut på å spise ubehandlet vegansk mat under 42 grader (gjerne økologisk), i form av grønnsaker, frukt, nøtter, frø, spirer, oljer og tang. (Pssst, sjekk hvorfor du bør spise mindre rødt kjøtt). 

Konseptet gjorde sitt inntog i 2010, og har siden den gang fått en rekke trofaste tilhenger - også her i lille Norge. Dette har resultert i at vi i november i fjor fikk vårt første fysiske raw food-bakeri i Oslo (det har imidlertid vært mulig å bestille raw kaker hos Made With Love Raw Kaker, som åpnet i 2014). 

OSLO RAW tilbyr raw frokost, lunsj, weekend brunch, sunne treats og kaker, samt kaffe, smoothies, juice og mye mer.

Etter å ha tatt en kjapp titt på nettsiden deres (hvor det var x antall fristende bilder av kaker og andre fargerike godsaker), bestemte vi oss for å ta turen ned til bakeriet på Adamstuen Torg for å slå av en prat med Tiril Lunde Refsum og Lina Landsnes, som er damene bak OSLO RAW. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer