Isbading i Mjøsa

- Det føles jo litt naturstridig

For Camilla Rostad (51) har vinterbading i iskalde Mjøsa vært en viktig del av veien tilbake til livet etter å ha overlevd brystkreft. - Det er først når jeg kommer opp at jeg kjenner kulda, sier hun.

NESTEN SOM MEDITASJON: Camilla Rostad (51) begynte å kaldbade i høst, og mener hun får både ro og energi av badingen - selv om vannet ofte holder 0 grader. Foto: Privat
NESTEN SOM MEDITASJON: Camilla Rostad (51) begynte å kaldbade i høst, og mener hun får både ro og energi av badingen - selv om vannet ofte holder 0 grader. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- 40 tak, sier Camilla Rostad.

- Det er min greie.

Den gamle Skibladnerbrygga ved Panengen i Totenvika strekker seg frossent ut i Mjøsa. Det er snøfattig til å være slutten av januar, men kulda biter godt likevel.

Ved vannkanten står en dame godt pakket inn i dunjakke, ullklær og lue. Så begynner hun å kle av seg. Kun to plagg får bli på kroppen: Lua, og en badedrakt. Med rolige skritt går hun ut i vannet, legger på svøm, tjue tak utover, like mange inn. Kroppen glir jevnt gjennom vannet, pusten og bevegelsene er rolige. Badetermometeret viser såvidt over null.

- Jeg tenker egentlig ikke over at det er kaldt. Det blir som et rituale, nesten som en slags meditasjon. Men når jeg kommer opp, da kjenner jeg kulda. Og så kommer rushet. Puh! Da kjenner jeg at jeg lever, sier Camilla og ler energisk.

Tøff behandling mot brystkreft

Det er vanskelig å se for seg, men for to år siden var 51-åringen alvorlig syk av brystkreft. Først måtte hun gjennom en kur med cellegift, deretter operasjon og stråling. 11. mars 2020 ble hun operert på Ullevål sykehus, og dagen etter gikk Norge inn i coronakrisemodus og den første av en lang rekke nedstengninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer