Hjemmetrening:

- Det holder med 20 minutter

Sofia Åhman har fått over 230 000 svensker i form med korte, tv-sendte treningsprogram under hele pandemien. 20 minutter er nok for å få fantastiske resultat, mener hun.

Sofia Åhman er idrettslærer og gyminstruktør. I løpet av det siste året er hun også blitt Sveriges nye hjemmetreningskompis. Foto: Erik Abel/TT/NTB
Sofia Åhman er idrettslærer og gyminstruktør. I løpet av det siste året er hun også blitt Sveriges nye hjemmetreningskompis. Foto: Erik Abel/TT/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da pandemien rammet Sverige voldsomt, var det mange i risikogruppene som helst ikke ville forlate hjemmene sine. Den svenske statskanalen SVT så behovet for tv-sendinger på dagtid som skulle holde folk med selskap. Fem dager i uka har over 230 000 svensker slengt seg med på gymlærer og personlig trener Sofia Åhman (49) sine 20-minutters enkle trimøkter.

– Det er kjempegøy at hjemmetrening er blitt så verdsatt. Noen av de faste seerne har til og med opprettet en Facebookgruppe der de kommenterer treningen og øvelsene, forteller Sofia.

I skrivende stund nærmer gruppa seg 6500 medlemmer. Sofia er overrasket over den fantastiske responsen.

Opptatt av hverdagsstyrke

– Folk skriver at de er piggere, gladere og har fått inn rutiner i hverdagen. Noen har tatt kontakt og sagt at «innimellom er du den eneste som sier hei til meg i løpet av dagen». Jeg forutså ikke at programmet skulle ha en så stor innvirkning på også den mentale og sosiale biten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer