Gråt

- Det kan godt være at tårer er forbundet med sorg, men du kan også gråte uten å sørge

Sorg kommer i alle mulige varianter og fasonger, men om man ikke gråter, er det da et tegn på at du fortrenger sorgen?

SORG: - Det finnes like mange måter å sørge på som det finnes antall sørgende, sier psykolog Stian Tobiassen.  Foto: Scanpix
SORG: - Det finnes like mange måter å sørge på som det finnes antall sørgende, sier psykolog Stian Tobiassen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når man snakker om sorg er det viktig å være klar over èn ting: Det finnes like mange måter å sørge på som det finnes antall sørgende, sier Stian Tobiassen, som er psykolog og har skrevet boken «Oppdrift» om sorg.

Gråt er noe de fleste av oss i stor grad forbinder med sorgen, og du har helt sikkert hørt at det å gråte er sunt. Det kan det nok være, og vi vet at det ikke er bra å undertrykke følelser, men er det grunn til bekymring om kjæresten har mistet en av sine nærmeste og det ikke kommer en tåre? 

- Gråt er et sosialt signal som du sender til omgivelsene for å si at du trenger omsorg og støtte, sier Atle Dyregrov psykologispesialist ved Senter for Krisepsykologi. 

I en kronikk i Bergens Tidende for en del år tilbake skrev han om gråt. Blant annet skriver han at selv om det er hevdet at det å gråte er bra for oss, er det lite forskning som faktisk støtter opp rundt denne teorien. Å gi uttrykk for følelsene sine er sunt og viktig, men det trenger altså ikke nødvendigvis å skje i form av tårer. 

- Mange blir slitne etter å ha grått, eller de får hodepine, påpeker Dyregrov. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer