Haremsbukse

Det verste fra 2009

Vi er ikke sinte. Vi er bare veldig skuffa. Her er trendene vi ikke likte i året som gikk.

Publisert
2009 har vært et stort moteår. Vi har sett skyhøye stiletter, vakre kjoler og nydelige trender. Men det har også vært et år som har fått oss til å riste på hodet og lure på hvor i all verden designere og kjendiser egentlig har gjort av både moteteft og generell estetisk sans. Både haremsbukser, liksminke og grevlingfrisyrer har vært blant trendene som vi ikke akkurat har jublet over.

Her kan du se de rareste trendene fra året som har gått:


Vintermoten:

Navlekorte topper: Til tross for at vintervindene blåste iskaldt. I januar kom trenden med bare mager tilbake i motebildet. På visningene for våren 2009 var det mye bar og naken hud å se på catwalken. Dermed gikk det ikke lang tid før både kjedebutikker og fashionistaer fanget opp trenden. Spørsmålet vi stilte var bare: Er vi virkelig klare for dette igjen?

Se bildene av vårens landeplage:
Vårmoten:

Frottéstrikken: Vi så den sist på det sene 80-tall. De var store, gjerne i stoff, og hang i flettene våre til et stykke ut på nittitallet. Siden da har dennet typen hårstrikk vært noe av det aller mest utrendy du kunne ha i håret. I mars var det bare å innse det: Den fryktede frottéstrikken var tilbake.

80-tallstrenden som kom tilbake: Vårens mest trendy bukse har hengerumpe, er utrolig behagelig å gå i og lar tankene vandre til MC Hammer i musikkvideoen til «U Can't Touch This» fra 1989. Men alle lot seg ikke begeistre. - Bruk heller forhuden til en elefant, sa bloggeren Synne.

Klovdyrskoene: På visningene under moteuka i Paris var skoene der igjen. Denne gangen signert av designeren Nina Ricci. Ikke bare svever hælen i løse lufta, de kommer også i en knallrød platå-variant. Støvlene får foten til å se ut som den tilhører et klovdyr. Og det er unødvendig å si at det krever en viss balanse for å ikke miste balansen og plutselig måtte bite i den røde løperen.

I vår var det også liksminke som var det kuleste. Det fikk oss til å lure på om død var de nye rød?

Sommermoten

Vi lekte ikke gladiatorer: Også fjorårets gladiatorsandaler kom tilbake i år igjen, gitt. Og denne gangen mente de alvor. De var nemlig som tatt rett ut av oldtidens Roma for over 2000 år siden - i kamp på liv og død med løver og tigre på Colosseum.

De er robuste, høye og med snøring, og det er nesten som om man hører dem knirke bare ved å se på dem. Se bilde av Lindsay Lohan til høyre i margen.

Uten øyebryn: Det var noe med modellene på flere av vårens catwalkvisninger. De så både litt bleke, blasse og rare ut i ansiktet. Den underlige stylingen gikk igjen på visningene til flere av de store designerne, som Balenciaga og Prada. Usynlige øyebryn ga ansiktene et androgynt, nesten alien-aktig uttrykk. Senere gjorde Givenchy gjort det samme: Fjernet modellenes øyebryn. Den smellvakre brasilianske supermodellen Adriana Lima er modell for den nye kampanjen til Givenchy. Der stiller hun med helt hvitblekede øyebryn. Andre modeller har barbert brynene helt bort. Modellen Lara Stone, som var å se på catwalken for Chanel og Jean-Paul Gaultier har gjort de manglende øyebrynene til sitt varemerke. Hvorfor dette ble en trend akkurat nå, kan du lese her.

Rumpetaska på catwalken: Eier du en god, gammeldags rumpetaske, ja, da har du enten utrolig dårlig smak, eller så vet du hva god humor er. Det fastslår i hvert fall en undersøkelse utført av den svenske tv-kanalen Comedy Central. Kanalens lesere slo nemlig fast at dette var årets mest latterlige trend. Selv om rumpetaska først og fremst forbindes med harryturer og Charterfeber-Sydenferier, har flere av de store designerne lagt sin elsk på den de siste årene.
Her kan du se et utvalg:


Høstmoten

Bodyen kom tilbake: Husker du 80-tallets store trendplagg? Den kom gjerne dekorert med store, fargeglade blomster eller i myke pasteller. Dessuten hadde de knapper som skulle festes i skrittet, slik at den lå helt tett inntil kroppen. Vi snakker om selveste bodyen, og den ble regnet for å være et supert festantrekk, særlig når du hadde et par lyse jeans, gjerne av merke Levis 501 utenpå.
Og dette ble høsten hvor både Beyoncé Knowles, Daisy Lowe og Katy Perry var å se i det trange, ikke-pustende plagget.

Bleggings: Det var ingenting som tydet på at tightstrenden, som tok fullstendig av ifjor høst, var i ferd med å dø. Snarere tvert imot tok det bare tatt mer og mer av, både i Hollywood og hos designere som Gucci, Georgio Armani og Balmain. Og stikk i strid med hva kk.no advarte mot tidligere i år, var tightsen blitt likestilt med bukser, jeans og slacks. Bare strømpebukserumper uten noe over er å se overalt på stjerner som supermodell Agyness Deyn, popstjernen Lady Gaga og skuespiller Lindsay Lohan. Men nå skulle de være i svart slitesterkt skinn. I England har fenomenet fått navnet bleggings, som i black leather leggings.

Det fikk oss til å spørre: Er dette den nye tightsen?


Høstens hårtrend:

Hentesveisen: Tidligere har vi latt oss overraske av grevlingsveisen til skuespiller Drew Barrymore, Agyness Deyns flukt fra platinablond-tilværelsen og det halvbarberte hodet til supermodell Alice Dellal.
Nå var det den framovergredde røde manken til «Girls Aloud»-stjernen Nicola Roberts som står for tur. Popstjernen har nemlig fått det for seg at hun skal gre fram halve håret - ikke ulikt teknikken mange bruker for å skjule et økende hårtap-problem. Frisyren hennes får oss derfor til å lure på om det er hentesveisen til den amerikanske forretningsmannen Donald Trump som er inspirasjonskilden. Eller kanskje hentesveis rett og slett var det nye?Her er bildebeviset: Stilikon og trendsetter Sienna Miller. Med den fryktede strikken.
Her er bildebeviset: Stilikon og trendsetter Sienna Miller. Med den fryktede strikken. Vis mer
Også den nye it-jenta Peaches Geldof stilte på London Fashion Week med den fryktede strikken.  Foto: All Over Press
Også den nye it-jenta Peaches Geldof stilte på London Fashion Week med den fryktede strikken. Foto: All Over Press Vis mer
Slik ser de altså ut, skoene til Victoria Beckham.  Foto: All Over Press
Slik ser de altså ut, skoene til Victoria Beckham. Foto: All Over Press Vis mer
Her er skoene fra Nina Ricci, som nylig ble vist på Paris Fashion Week.  Foto: All Over Press
Her er skoene fra Nina Ricci, som nylig ble vist på Paris Fashion Week. Foto: All Over Press Vis mer
GLADIATORBABE: Lindsay Lohan bruker snøresandalene til korte slitte olashorts, frynseveske i semsket skinn og svart singlet.
GLADIATORBABE: Lindsay Lohan bruker snøresandalene til korte slitte olashorts, frynseveske i semsket skinn og svart singlet. Vis mer
Backstage på moteuka i Paris kunne vi se modeller med lysnede øyebryn.    Foto: All Over PressAll Over Press
Backstage på moteuka i Paris kunne vi se modeller med lysnede øyebryn. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer