Aktivitetsklokker:

Dette armbåndet teller blodcellene dine

Forskere tar «Fitbit»-trenden til et nytt nivå. Norsk ekspert mener det kan føre til ubehag og økt bekymring.

AKTIVITETSKLOKKER: Nå utvikler forskere et armbånd som kan ta prøver av blodet ditt og måle luftforurensning.FOTO: NTB Scanpix
AKTIVITETSKLOKKER: Nå utvikler forskere et armbånd som kan ta prøver av blodet ditt og måle luftforurensning.FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Stadig flere bruker «Fitbit»-armbånd for å telle skritt, puls, vurdere søvnkvalitet og helse. Tall fra elektronikkbransjen viser at det ble solgt rundt 500 000 enkle aktivitetsmålere i 2017. Nå tar forskere trenden et skritt videre, og utvikler et armbånd som kan ta prøver av blodet ditt og måle luftforurensning.

I dag må du bestille time hos lege eller et laboratorium for å få tatt blodprøve, men ved hjelp av dette armbåndet kan du diagnostisere deg selv og kontrollere egen helse.

Armbåndet utvikles av ingeniører fra Rutgers University i New Jersey, skriver forskning.no. De håper at det vil være et nyttig hjelpemiddel som kan bidra til at brukere og helsepersonell sparer tid og ressurser.

- Vi har nylig besluttet at det ville være en god idé å gjøre teknologien brukbar slik at brukerne kan overvåke helsen og registrere resultatene i smarttelefonen, skriver Mehdi Javanmard, som er en av skaperne av armbåndet, i en e-post til KK. Han har utviklet biosensorer i over ti år.

Svaret på prøvene blir direkte overført til mobilen din, og vil gjøre det mulig å overvåke egen helse uten å oppsøke lege.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer