Medisiner som egenberedskap

Dette bør du ha ekstra av nå

Medisiner du er avhengig av, er en av tingene du bør ha i beredskap, ifølge myndighetene.

EKSTRA MEDISINER FRA APOTEK: Myndighetene anbefaler alle å ha en ekstra beholdning av legemidler eller medisinske hjelpemidler som du er avhengig av, som en del av egenberedskapen. Foto: NTB
EKSTRA MEDISINER FRA APOTEK: Myndighetene anbefaler alle å ha en ekstra beholdning av legemidler eller medisinske hjelpemidler som du er avhengig av, som en del av egenberedskapen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har vært mye snakk om Jodix og jodtabletter i det siste, på grunn av Russlands angrep på Ukraina og frykten for atomhendelser.

Selv om du anbefales å ha jodtabletter i hus for alle hjemmeboende barn under 18 år - og at jod kan bli anbefalt å ta også for alle under 40 år - er det andre varer fra apoteket som kanskje er vel så viktig å ha i hus:

Medisiner du er avhengig av.

Dette er listet opp i anbefalingene om egenberedskapslager, sammen med andre ting som fyrstikker, mat og vann.

- Snakk med legen om medisiner i reserve

- Hvis man er avhengig av faste medisiner, bør man snakke med legen sin eller apoteket om det er mulig å ha noen dagers forbruk i reserve, har Tore Kamfjord, kommunikasjonsdirektør i DSB, tidligere uttalt til Vi.no.

Dette skriver også Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) på nettsida sikkerhverdag.no, hvor de legger til at du må huske å sjekke holdbarheten og at du bør erstatte det som går ut på dato.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer