Intimkirurgi

Dette bør du vite før du tar intimkirurgi

Hvordan påvirker det egentlig kroppen din, og får du et bedre selvbilde?

INTIMKIRURGI: Tenk deg nøye om før du får utført plastisk kirurgi nedentil. Foto: Shutterstock / Hrecheniuk Oleksii
INTIMKIRURGI: Tenk deg nøye om før du får utført plastisk kirurgi nedentil. Foto: Shutterstock / Hrecheniuk Oleksii Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere kvinner ønsker å gjennomgå intimkirurgi for å forandre på underlivet sitt. 

Spesialist i plastikkirurgi ved Akademiklinikken, Mette Haga, er en av dem som har opplevd denne økning, og det er særlig to grunner til at kvinner søker hjelp hos henne.

– De vanligste grunnene til at kvinner kommer til oss for intimkirurgi, er for store eller for lange kjønnslepper. Noen er også plaget med for mye fett over venusberget, forteller Haga til KK.no.  

LES OGSÅ: Er «store pupper-trenden» død?

Påvirker livskvaliteten

I de mest alvorlige tilfellene er disse plagene fysiske og kan føre til gnagsår under trening eller sykling. Men for de fleste så fører det heller til psykisk ubehag, og det kan være sjenerende å gå i bikini eller stramme bukser og tights. 

– Min erfaring er at det er lettere å bli fornøyd med resultatet om man har fysiske eller psykiske plager. Ønsker man kun å fikse på underlivet, for å få det til å se litt finere ut så kan man lett henge seg opp i små detaljer man gjerne skulle hatt litt annerledes, sier Haga. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer