Hjernehinnebetennelse

Dette bør du vite om hjernehinnebetennelse

En sjelden, men farlig sykdom.

STIV NAKKE: Sammen med blant annet hodepine og feber er nakkestivhet et symptom på hjernehinnebetennelse.  Foto: Scanpix
STIV NAKKE: Sammen med blant annet hodepine og feber er nakkestivhet et symptom på hjernehinnebetennelse. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vår og russen fyller etterhvert gatene våre. Med det blir det også hyppig advart om hjernehinnebetennelsen, og debatten rundt vaksinen har blusset opp. 

For selv om tilfellene av smittsom hjernehinnebetennelse, har gått ned, er det en sykdom det er svært viktig å ta på alvor. Sykdommen kan i verste fall være dødelig, og den krever rask behandling. Og det er ikke bare russen som er utsatt.

- Det som på folkemunne kalles smittsom hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdomsom skyldes meningokokkbakterier. Sykdommen kan opptre som hjernehinnebetennelse(meningitt), blodforgiftning (sepsis), eller som en kombinasjon avde to formene, forteller lege Karine Nordstrand i Folkehelseinstituttet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer