Trening

Dette bør du vite om trening i varmen

Kan føre til overoppheting og dehydrering. 5 gode råd du bør følge!

TRENING I VARMEN: Ved trening i høy temperatur, kan det være lurt å ta noen forholdsregler for å unngå overoppheting og dehydrering.  Foto: Dirima - Fotolia
TRENING I VARMEN: Ved trening i høy temperatur, kan det være lurt å ta noen forholdsregler for å unngå overoppheting og dehydrering. Foto: Dirima - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høye temperaturer og nydelig sommervær har preget Norge de siste ukene. Og dette har ført til at vi flokker ut til parker og strender.

Når solsteken står på som verst, foretrekker mange av oss å ta det litt rolig, og det blir fort fristende å droppe det som kan bli en ytterst strevsom og varm treningsøkt til fordel for en dag i bikinien.

Er du imidlertid en av dem som ønsker å opprettholde formen i solsteken, er det ikke nødvendig å droppe treningen på grunn av temperaturen.

Synes du varmen er forferdelig plagsom, men ønsker å trene utendørs likevel, er et godt tips å ta treningsøkten enten tidlig på morgenen (før klokken 09.00) eller senere på kvelden (etter klokken 20.00), da er det svalere temperaturer og du unngår å bli solbrent. 

Ønsker du å trene mellom klokken 09.00 og klokken 20.00, kan du selvsagt det, men det er greit å huske på at det er aller varmest mellom klokken 11.00 og 15.00, og skal du trene da, bør du ta flere forholdsregler. 

Nedenfor får du 5 gode råd du bør følge:

1. Drikk nok

Vann er viktig under all form for trening, men trener du utendørs i varmen er det ekstra viktig. Og det er ikke bare under og etter trening du bør øke væskeinntaket. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer