Hudpleie

Dette ene hudpleietrikset sverger 55-åringen til hver morgen

Det er simplere enn du skulle tro!

HUDPLEIE: Den tidligere Sport Illustrated-modellen Paulina Porizkova avslører sine beste triks for plettfri hud. FOTO: Skjermdump Instagram
HUDPLEIE: Den tidligere Sport Illustrated-modellen Paulina Porizkova avslører sine beste triks for plettfri hud. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Paulina Porizkova (55) er tidligere Sports Illustrated-modell, og har gjennom en årrekke levd av sitt eget utseende - både som modell og skuespiller.

Derfor har det vært viktig for den vakre 55-åringen å ta vare på huden - og da spesielt i ansiktet.

På sin offisielle Instagram-profil har tobarnsmoren lagt ut en video der hun viser frem sitt morgenrituale - og det er faktisk svært lite som skal til, for å opprettholde glød i ansiktet, skal vi tro Paulina!

- Det jeg gjør om morgenen er rett og slett: ingenting. Jeg våkner opp, ruller meg ut av sengen, og siden ansiktet mitt ikke har vært utsatt for noe som har gjort at det har blitt skittent, så smører jeg inn ansiktet med fuktighetskrem, forklarer hun i videoen.

Med andre ord; hun bruker ikke vann i ansiktet om morgenen, for å fjerne smuss og urenheter. Ifølge Paulina er huden hennes så tørr om morgenen, at vann bare hadde gjort vondt verre.

Heller ikke om kvelden bruker hun nødvendivis såpe og vann.

- Det kommer helt an på om jeg har brukt sminke i løpet av dagen, eller vært på trening, og dermed svettet. Har jeg ikke dét, dropper jeg såpe og vann om kvelden og smører meg bare inn med en god anti-aging-krem, forklarer hun.

- Jeg har et lite problem med bruk av betegnelsen anti-aging

Men ikke tro at hun er fan av å promotere såkalte anti-aging-kremer!

- Jeg har et lite problem med bruk av betegnelsen anti-aging, fordi jeg jo faktisk ikke har noe imot å aldres. Jeg vil bare aldres på en sunt måte!

Hudpleie-nerd Cathrine Stabel, som står bak nettstedet Heltkrem.no, sier til KK at Paulina er heldig som har funnet enn løsning som passer for seg - men at det ikke nødvendigvis er slik at disse rutinene hadde fungert for alle.

- Vi er alle forskjellige, og om man er så heldig som denne damen, kan man takke genene sine for det. Genene avgjør i større grad enn produkter hvordan man eldes. Akkurat som ulike treningsformer eller ulike klær passer ulike folk, er hudpleie individuelt og det gjelder å finne det som fungerer for egne behov.

DEN GANG DA: Paulina Porizkova fotografert i New York høsten 1991. FOTO: NTB
DEN GANG DA: Paulina Porizkova fotografert i New York høsten 1991. FOTO: NTB Vis mer

Første kvinne fra Sentral-Europa på Swimsuit Issue

Paulina ble født i datidens Tsjekkoslovakia, men både har svensk og amerikansk pass. Hun er den første kvinnen fra Sentral-Europa som har vært på cover av det tradisjonsrike Sports Illustrated Swimsuit Issue. Det skjedde i 1984.

Hun ble oppdaget tidlig på 80-tallet da hun var i motemeteropolen Paris, og har siden representert motehus som Chanel, Versace, Christian Dior og Oscar De La Renta.

NÅ: Modell og skribent Paulina Porizkova fotografert i mai 2019. FOTO: NTB
NÅ: Modell og skribent Paulina Porizkova fotografert i mai 2019. FOTO: NTB Vis mer

I dag jobber hun i tillegg som blogger og skribent, og på midten av 2000-tallet kom hun ut med boken A Model Summer, om den 15 år gamle svenske jenta Jirina, som ble hyret inn av et modellbyrå for å ha sommerjobb som modell i Paris på 80-tallet - ikke ulik sin egen histore.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer