Nav og AAP

Dette er AAP-diagnosene nå

Psykiske lidelser og muskel- og skjelettlidelser er de største grunnene for arbeidsavklaringspenger - men hva skjuler seg egentlig bak disse? Her er AAP-diagnosene i detalj.

AAP FRA NAV: De fleste på AAP har en diagnose som faller inn under psykiske lidelser eller muskel- og skjelettlidelser. Men hva er det egentlig som skjuler seg bak disse store sekkepostene? Det avslører de ferske statistikkene fra Nav. Foto: NTB
AAP FRA NAV: De fleste på AAP har en diagnose som faller inn under psykiske lidelser eller muskel- og skjelettlidelser. Men hva er det egentlig som skjuler seg bak disse store sekkepostene? Det avslører de ferske statistikkene fra Nav. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ved utgangen av august 2022 mottok 135 809 personer arbeidsavklaringspenger (AAP). Drøyt 80 000 av disse er kvinner - og altså rundt 55 000 menn. Som prosent av befolkningen totalt, mottar 4,7 prosent av kvinnene og 3,1 prosent av mennene AAP (i utgangen av august).

Det er flest i aldersgruppa 50-59 år som mottar AAP, med rundt 32 500 personer- tett fulgt av 40-29 år, hvor det er cirka 31 300 på AAP.

Fra 60 år og oppover er det 14 500 på AAP, som er cirka det samme antallet som de fra 25-29 år.

Torsdag 15. desember kom den ferske statistikken fra Nav, som viser mange detaljer om AAP-mottakere. I tillegg til alder og kjønn, forteller statistikken mye om hva som er årsakene til at folk mottar arbeidsavklaringspenger.

Og for de aller fleste handler det om psykiske lidelser og muskel- og skjelettlidelser - hvor førstnevnte er den største gruppen med drøyt 58 000 personer og rundt 40 000 med muskel- og skjelettlidelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer