Covid og korona vaksine

Dette er bivirkningene nå

Det er mange som har meldt om mistenkte bivirkninger fra covid-vaksiner, ifølge Legemiddelverkets ferske rapport. Her kan du se hvilke bivirkninger det rapporteres mest om - og hvem det rammer. Kvinner er i stort flertall - og underlivsblødninger etter overgangsalder er den vanligste av de alvorlige meldingene.

BIVIRKNINGER FRA COVID-VAKSINE: Legemiddelverket har fått 60 500 meldinger om mistenkte bivirkninger siden vaksineringen startet i desember 2020. Det er satt nesten 12 millioner vaksinedoser så langt. Foto: NTB/Shutterstock
BIVIRKNINGER FRA COVID-VAKSINE: Legemiddelverket har fått 60 500 meldinger om mistenkte bivirkninger siden vaksineringen startet i desember 2020. Det er satt nesten 12 millioner vaksinedoser så langt. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Legemiddelverket har mottatt mange meldinger og opplever at både helsepersonell og befolkningen har hatt lav terskel for å melde ved mistanke om bivirkninger etter vaksinering mot covid-19, skriver Legemiddelverket i den ferske rapporten som ble publisert 22. september.

Forbigående bivirkninger som hodepine, utmattelse, uvelhetsfølelse, feber, kvalme og smerter i kroppen er de vanligste meldte bivirkningene etter covid-vaksine, uavhengig av vaksinetype.

Når det gjelder de alvorlige mistenkte bivirkningene som er meldt inn, handler det ifølge Legemiddelverket ofte om sykdommer eller symptomer som opptrer ganske ofte i befolkningen, på generell basis.

- Hendelsene kan derfor være tilfeldig sammenfall i tid med vaksinering, påpeker Legemiddelverket.

Mer om hvilke alvorlige bivirkninger det er snakk om, kan du lese lenger ned i artikkelen.

60 500 meldinger om mistenkte bivirkninger

Men altså: Rapporten oppsummerer meldte mistenkte bivirkninger til og med 20. september 2022 - og da er alle innrapporterte meldinger inkludert, fra oppstart av vaksinering 27. desember 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.