Junkfood:

Dette er de 10 matvarene du blir mest avhengig av

Ja, du gjettet riktig. Spinat er ikke på lista.

JUNKFOOD: Nei, det er ikke noe du innbiller deg. Du blir faktisk mer avhengig av junkfood, enn du blir av sunn mat. FOTO: NTB Scanpix
JUNKFOOD: Nei, det er ikke noe du innbiller deg. Du blir faktisk mer avhengig av junkfood, enn du blir av sunn mat. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste kan kjenne seg igjen i situasjonen. Du har sagt til deg selv at det holder med ett stykke pizza, eller en liten rute med sjokolade, men før du vet ordet av det sitter du der med en hel pizza i magen, og den store melkesjokoladen er borte.

Trøsten er heldigvis at du ikke er alene. Undersøkelser viser nemlig at det er enkelte typer mat som er mer avhengighetsskapende enn andre, og ikke overraskende er de fleste matvarene som scorer høyt på avhengighetsskalaen som regel stappet med både sukker og fett.

LES OGSÅ: Derfor elsker vi snacks som er søtt, salt og fett

Kan sammenlignes med dop

Forskere fra Colorado State University mener de har beviser for at tungt prosessert mat har større sannsynlighet for å skape avhengighet, enn mer naturlige alternativer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer