Kalorifattig frukt:

Dette er de 7 fruktene med minst kalorier

Epler og druer kommer ikke med på lista.

KALORIFATTIG FRUKT: Jordbær er heldigvis på lista over gode og kalorifattige frukter, epler og druer når derimot ikke opp til toppen. FOTO: NTB Scanpix
KALORIFATTIG FRUKT: Jordbær er heldigvis på lista over gode og kalorifattige frukter, epler og druer når derimot ikke opp til toppen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Noe av det vi elsker med frukt, er at det nærmest er umulig å velge feil. Uansett hva du plukker med deg, vil du sette tennene i noe som er fullt av både smak og næring.

Det er riktignok noen frukter som inneholder færre kalorier enn andre, men ifølge ernæringsfysiolog Amy Goodsen, som har snakket med Womens Health, er det ikke nødvendigvis kaloriene i seg selv som er det viktigste, men mengden du spiser av hver frukt.

Du burde sjelden spise mer enn fire porsjoner frukt hver dag, rett og slett fordi all frukt også inneholder en god del sukker. Dessuten burde du tenke på om frukten du spiser inneholder fiber, ettersom fiber vil gi deg en raskere metthetsfølelse, og hjelpe til med å skyve avføringen raskere gjennom tarmen.

Dermed er ikke alt håp ute for eplene, selv om de ikke kommer med på lista. Epleskallet er tross alt propp fullt av fiber! Pssst, dette er de 7 fruktene med mest kalorier!

Nedenfor finner du en oversikt over de 7 fruktene med minst kalorier per porsjon:

LES OGSÅ: - Det er viktigere å fokusere på grønnsaker enn frukt

1. Fersken

Denne herlige og søte frukten inneholder faktisk bare 58 kalorier per frukt, og likevel har de hele to gram med rent fiber. Det er bare å kjøre på med fersken både som mellommåltid og i salaten. Dessuten får du fylt på lagrene med både vitamin A og C.

2. Grapefrukt

Det kommer kanskje ikke som noe sjokk at grapefrukten ikke har særlig høyt kaloriinnhold, ettersom den allerede er ettertraktet av matbloggere og kjendiser. I en halv grapefrukt finner du bare 52 kalorier, og det er ikke uten grunn at de har blitt en frokostfavoritt blant mange. Ved hjelp av en halv frukt får du halvparten av ditt daglige inntak av C-vitamin, og hele to gram med fiber.

GRAPEFRUKT: En halv grapefrukt gir deg halvparten av dagsbehovet ditt av C-vitamin. FOTO: NTB Scanpix
GRAPEFRUKT: En halv grapefrukt gir deg halvparten av dagsbehovet ditt av C-vitamin. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

3. Cantaloupe-melon

Denne melonen gir deg 53 kalorier per kopp, om du kutter den i terninger. Dessuten vil hver porsjon beskytte synet ditt, og immunsystemet. Den fyller også på med både A- og C-vitamin, og kan skilte med et halvt gram fiber.

4. Vannmelon

Denne er ennå lettere enn cantaloupe-melonen, med kun 37 kalorier per kopp. Bestående av 92 prosent vann hjelper vannmelonen på målet om å drikke åtte kopper med vann om dagen, og dessuten bidrar den med en rekke antioksidanter for å hjelpe immunforsvaret ditt.

5. Papaya

Denne tropiske frukten kan skilte med hele tre gram fiber, til en kostnad av kun 62 kalorier per kopp. Dessuten inneholder den høye nivåer av både C-vitamin og kalium.

LES OGSÅ: Slik skal frukt og grønnsaker egentlig oppbevares

PAPAYA: Med hele tre gram fiber burde papaya være en klar favoritt. FOTO: NTB Scanpix
PAPAYA: Med hele tre gram fiber burde papaya være en klar favoritt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

6. Jordbær

Gode nyheter for alle jordbærelskere! Disse søte og gode bærene inneholder kun 49 kalorier per kopp. De inneholder også tre gram sukker, og en god dose med C-vitamin. Vi anbefaler imidlertid å spare på fløten om du nyter de en varm sommerdag.

7. Aprikos

Det er nesten blitt mer vanlig å spise denne frukten tørket, men om du spiser dem ferske får du mer igjen for mengden du spiser. Du kan spise en nærmest full kopp med ferske aprikoser, og kun få i deg 59 kalorier. Dessuten bidrar også denne frukten med C- og A-vitamin.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om fruktsukker

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer