Lammekjøtt

Dette er de magreste delene på lammet

- Det er flere stykker som er magre, som for eksempel lammefilet og utbenet renskåret grytekjøtt.

LAMMEKJØTT: Nå er lammekjøttet på sitt beste. Hva med å lage noe sktra godt med lam i helgen?  Foto: Shutterstock / Lisovskaya Natalia
LAMMEKJØTT: Nå er lammekjøttet på sitt beste. Hva med å lage noe sktra godt med lam i helgen? Foto: Shutterstock / Lisovskaya Natalia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som det bugner av verdens beste lammekjøtt i butikkene, er det mange av oss som klør i fingrene etter å lage noen herlige høstretter. Lammestek, fårikål, lammegryte, lammesuppe (sjekk ut denne digge oppskriften), lammecarré .... ummm! Hvorfor smaker det egentlig lammet så godt akkurat nå? 

- Det er rett og slett fordi høsten er hovedsesong for lam her i Norge. Da kommer lammene tilbake fra beitet og blir slaktet. Nå er det tilgang på fersk lammekjøtt av beste kvalitet, og det er vel ikke å komme fra at lammekjøtt som er helt fersk er det beste, forteller Unni Vada Coldevin, som er fagansvarlig for kosthold og trening hos Grete Roede AS, til KK.no. 

Siv Iren Åmodt Moe, som er Kommunikasjonskonsulent i MatPrat, mener i likhet med Coldevin at det først og fremst handler om at det er nå det ferske lammet er i butikk. 

- I tillegg til at tilgjengeligheten er bedre, er det ikke til å stikke under en stol at det er kaldere ute og vi lager mer gryter og varmende retter. Det er få ting som slår en skikkelig god og varmende gryte med fantastisk norsk lam nå om høsten, sier hun. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer