Hodepine:

Dette er de vanligste årsakene til hodepine om morgenen

Én type hodepine forekommer kun om natten.

HODEPINE: Våkner du med hodepine kan det være flere årsaker til det. FOTO: NTB
HODEPINE: Våkner du med hodepine kan det være flere årsaker til det. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å våkne med dundrende hodepine er ikke en digg start på dagen, men mens mange kjenner den best mot slutten av arbeidsdagen er det en del som opplever at det er om morgenen den er verst.

- Migrene oppstår ofte tidlig på døgnet, og våkner du om natten med hodepine er det nesten sikkert at det er migrene. Akkurat hvorfor er vanskelig å si, men det har jo sammenheng med kroppens rytmer, og vi vet at mange som har migrene får det i perioder med lite søvn.

Det forteller Julie Sønnervik, som er nevrolog og driver hodepineklinikken Hodeverket i Sandnes.

De to vanligste hodepinene vi har er nettopp migrene og spenningshodepine, og blant kvinner har omlag 18 prosent migrene. Spenningshodepinen forekommer ifølge Sønnervik sjeldnere idet du våkner, men nakkesmerter og ugunstige sovestillinger kan gjøre at du likevel opplever at den er verst om morgenen.

Hodepine som kun opptrer på natten

Ifølge Patrick Hammeren, som er kiropraktor ved Atlasklinikken i Bergen, er det mye som tyder på at hodepiner som forekommer om morgenen ofte er relatert til stress. Det kan også være snakk om en mer alvorlig hodepine, men flere former for hodepine kan inntreffe om morgenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.